Mihai SCHIAU
23113 vizualizări 27 nov 2011

În primele ore de la publicarea lor pe site-ul deceiubescromania.ro, mii de oameni au decărcat afişele care prezintă realizările a cinci români care au schimbat, fiecare în felul său, faţa lumii.

În doar câteva zile de la lansare, site-ul deceiubescromania.ro a adunat deja peste 3.000 de like-uri din partea utilizatorilor Facebook.

Cele cinci afişe, care pot fi lipite oriunde în lume, vorbesc despre Henri Coandă, Ştefan Odobleja, Nicolae Păulescu, Ilie Năstase şi Nadia Comăneci şi pot fi descărcate atât în limba română, cât şi în engleză, germană, italiană şi spaniolă.

Anca Iulia Ciucur, o româncă stabilită în Anglia, a trimis pe adresa redacţiei gândul o fotografie cu maşina ei, pe care a lipit varianta în engleză a afişului cu Ilie Năstase.

În plus, variantele în engleză ale afişelor campaniei "De ce iubesc România" au ajuns şi la New York, la intrarea în sediul Misiunii Permanente a României pe lângă ONU, după cum se poate observa în această fotografie trimisă de Simona Miculescu.

Anca Ciucur ne-a trimis o fotografie cu ecranul calculatorului ei de birou, a cărui imagine de fundal este afişul în engleză cu Ilie Năstase.

Ce mesaje transmit românii din afara ţării, de 1 decembrie

Pe site-ul deceiubescromania.ro, români din toate colţurile lumii au postat filmuleţe din ţările în care locuiesc, spunând de ce iubesc ţara în care s-au născut.

Spre exemplu, Marinela are 24 de ani şi locuieşte în Bahrain, unde lucrează ca stewardeză. Ea şi-a pus toate afişele în limba engleză pe pagina personală de Facebook. "Am plecat din România acum trei ani, fără să realizez ce las în urma mea: familia mea, casa mea, prietenii de-o viaţă şi, de ce nu, ţara mea. Acum ştiu cum este prin alte ţări, iar acest lucru m-a făcut să-mi dau seama cât de norocoasă sunt că sunt româncă", spune Marinela. Urmăreşte clipul ei pe deceiubescromania.ro.

Saxofonistul Flavius Teodosiu trăieşte în Germania de aproape 25 de ani, dar spune că întotdeauna s-a întors în ţară cu mare plăcere. "M-am bucurat că am putut spune în toată lumea că sunt român şi am fost privit foarte des cu admiraţie. Doresc să le transmit tuturor românilor un călduros La mulţi ani pentru 1 Decembrie, Ziua naţională a României!", spune Teodosiu. Vezi cum a interpretat artistul imnul României la safoxon, pe deceiubescromania.ro

Un grup de zece studenţi români din Dijon (Franţa) s-au strâns în faţa Primăriei din localitate şi au spus şi ei de ce iubesc România. "Pentru mine, România înseamnă copilărie, adolescenţă, prieteni şi cele mai frumoase momente petrecute până în prezent, în viaţa mea", spune Maria Comănescu. "Eu iubesc România pentru că românii chiar ştiu să se distreze şi pentru că nicăieri nu e mai bine ca acasă", spune Loredana Munte. Vezi şi restul mesajelor studenţilor, pe deceiubescromania.ro

Pe acelaşi site, şi-au exprimat dragostea faţă de ţara lor Veveriţele şi Trupa Zero de la emisiunea Happy Hour.Vezi mai multe filmuleţe pe deceiubescromania.ro, printre care şi mesajul Trupei Zero de la Happy Hour sau imnul României cântat la chitară.

Ce reprezintă campania De ce iubesc România?

De la sublim, la grotesc, între derizoriu şi excepţional, România este o continuă provocare. Dar este provocarea noastră, a tuturor românilor. Oricât de greu ar fi, tot mai bine e acasă şi oricâte ţări am colinda, România e locul pe care-l purtăm în suflet, sau locul pe care vrem să-l schimbăm pentru a putea spune sincer ROMÂNIA, te IUBESC.

NU facem o campanie autorităţilor, nu sprijinim pe nimeni. Îi invităm pe români, oriunde s-ar afla să facă diferenţa, să nu le fie ruşine cu ce e în sufletul lor, să mărturisească ce le place şi ce nu, îi invităm să fie mândri că sunt români, SĂ O SPUNĂ, SĂ O ARATE.

Campania De ce iubesc România intră într-o nouă fază. De astăzi ProTV, Gândul, Pro Sport, Sport.ro, ProTv Internaţional, Ziarul Financiar, Mediafax vă provoacă.
Pentru ca declaraţia voastră să ajungă în faţa întregii lumi, aveţi la dispoziţie două mijloace prin care vă puteţi face auziţi. Vezi mai multe detalii pe deceiubescromania.ro


Citește și: