50 vizualizări 28 mar 2013

Transferarea Portului Constanţa de la Guvern la primăria condusă de Radu  Mazăre "ar fi o mare greşeală", susţine preşedintele Traian Băsescu. Motivul invocat de şeful statului: "unul care stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate din Mamaia, când o face pe papuaşul, pe apaşul", nu ar avea suficientă credibilitate.

"Ar fi cea mai mare greşeală să se dea Portul Constanţa. Domnul Radu Mazăre vrea să fie acţionar majoritar. În locul lui Victor Ponta nici măcar n-aş discuta-o, aş expedia-o", a spus preşedintele la B1, după ce astăzi, la sfârşitul şedinţei de Guvern, premierul Victor Ponta s-a declarat "în principiu de acord" cu transferul.

Cedarea pachetului de 60% din acţiuni pe care Guvernul îl deţine ar echivala cu un minus în bugetul Transporturilor, dar şi un plus consistent în conturile administraţiei locale Constanţa. Profitul anual al companiei este de aproximativ 10 milioane de euro.

"Legat de Portul Constanţa se discută foarte multe proiecte. Se discută AGRI, transfer de gaz, se discută preluarea de gaze şi ţiţei din Marea Neagră în 2018. Avem angajamentele cu NATO, angajamentele legate de retragerea tehnicii de luptă din Afganistan. Mi-e greu să cred că unul care stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate din Mamaia, când o face pe papuaşul, pe apaşul, mi-e greu să-l văd discutând cu Exxon, cu NATO, ar spune "vedeţi că şefu e la Bamboo, discută acolo cu nişte sirene". Vedeţi vreun general american mergând la Bamboo să discute cu el sau în Brazilia?", l-a iromizat Băsescu pe Mazăre.

Iniţiativa preluării controlului asupra Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa i-a aparţinut primarului PSD Radu Mazăre care a anunţat încă de anul trecut că a convins deputaţii partidului să iniţieze un proiect de lege în acest sens. În scenariul propus de primarul PSD, "cele 60 la sută de acţiuni pe care le deţine Guvernul vor trece la autoritatea locală, în principiu cam 10-15 la sută la Consiliul Judeţean,  cam 3-4 la sută la Primăria Mangalia, 3-4 la sută  la Primăria Năvodari şi restul la Primăria Constanţa”.

 

 

Citește și: