128 vizualizări 28 mar 2013

Lansată de consilierii prezidenţiali imediat după congresul PDL, Mişcarea Populară este ideea lui Traian Băsescu. A recunoscut-o chiar şeful statului care a precizat că nu va conduce fundaţia anunţată de Cristian Diaconescu. Mai mult, a spus Băsescu, Diaconescu nu va fi liderul Mişcării Populare, ci "un om de prestigiu".

"E ideea mea lansarea acestei fundaţii. S-a oferit Cristian Diaconescu să o lanseze. Nu voi avea nicio contribuţie la conducerea ei, nu voi fi nici măcar în board, deşi legea îmi permite, dar voi veghea şi o voi încuraja să existe. La conducerea ei trebuie să fie un om de prestigiu. Poate să fie din zona de afaceri, culturală, jurnalistică. Trebuie să fie un om care să fie expresie a neangajamentului politic", a declarat Băsescu.

Şeful statului a apreciat că există "o presiune formidabilă pentru punere sub control politic a instituţiilor statului, care nu vor rezista la nesfârşit". "De aceea, trebuie creată o poziţie inversă, prin intermediul celor neangajaţi politic, cei care au carnet de partid să-şi vadă de partidele lor”, a adăugat Băsescu, comentând că vrea să-i scoată din faţa calculatorului pe toţi cei care se declară nemulţumiţi de clasa politică, dar nu vin la vot.

Preşedintele a spus că se va implica în dezvoltarea Mişcării Populare în toată ţară. "ÎI voi ajuta cu ce cunoştinţe am. Pot apela la oricine", a spus el.

Băsescu nu a exclus transformarea Mişcării Populare în partid şi a spus că, dacă acest lucru se va întâmpla, misiunea sa va fi încheiată şi el va pleca.

"Nu exclud acest lucru, dar nu vreau ca fundaţia să fie un buffer pentru partidele politice. Dacă se va transforma în partid eu voi pleca. Această fundaţie n-are decât peste un an, peste doi, peste trei să se transforme în partid, dacă va fi ceea ce vor românii. În acel moment misiunea mea va fi încheiată şi voi pleca", a arătat şeful statului.

 

Citește și: