Andreea OFIŢERU
18664 vizualizări 25 iun 2014

EDU.RO - Barem Evaluare Naţională 2014 Matematică. Ministerul Educaţiei publică pe Edu.ro baremele şi subiectele de la examen începând cu ora 15. Gândul publică baremele şi subiectele de la matematică de la Evaluare Naţională 2014 imediat ce acestea vor fi disponibile. De asemenea, gândul publică toate informaţiile despre examen - calendar, subiecte barem şi Rezultate Evaluare Naţională 2014.

EDU.RO a publicat BAREMUL la Subiectele de la Evaluare Naţională 2014. Descarcă de aici Baremul

Elevii primesc la matematică trei subiecte, cu mai multe cerinţe fiecare, iar dintre acestea mai multe vor fi de geometrie. Anul trecut, elevii au primit trei subiecte, dintre care o problemă de aritmetică având cerinţa "câte mere are Ana?". De asemenea, elevii au primit două probleme de geometrie, printre care şi desenarea unei piramide.

Rezultatele de la examenul de anul acesta sunt cu atât mai importante cu cât notele obţinute la evaluarea naţionalăcontează în proporţie de 75% pentru media de admiterela la liceu.

Din 2014, calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru), unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

EDU.RO - Barem Evaluare Naţională 2014 Matematică. Rezultatele de la probele scrise vor fi afişate vineri 27 iunie, până la ora 16:00, la fiecare şcoală unde s-a susţinut examenul.  În aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 1 iulie.

 

Citește și: