Andreea OFIŢERU
31305 vizualizări 25 iun 2014

EDU.RO Barem Evaluare Naţională 2014 Matematică. Fostul olimpic la matematică, Nicuşor Dan, spune că subiectele au fost de nivel mediu. Pentru nota 5 un elev ar fi trebuit să rezolve partea de aritmetică şi algebră, care nu punea probleme.

„Primul subiect nu a pus nicio problemă. La cel de-al doilea, problema cu distanţa parcursă de Ion ridica ceva probleme, acolo trebuia să-ţi dea 1000 de km”, a spus Nicuşor Dan.

De asemenea, un subiect la care trebuia să lucrezi mai mult era punctul 1b de la cel de-al treilea subiect, când elevii trebuiau să arăte că distanţa de la punctul O la latura BC a covorului sub formă de dreptunghi este egală cu o valoarea dată.

„A fost mult de scris. Subiectul al treilea punea ceva probleme. La calculul de la prismă a fost greu. Aici se va face diferenţa”, a spus Nicuşor Dan.

EDU.RO a publicat Barem Evaluare Naţională 2014 Matematică

DESCARCĂ DE AICI REZOLVAREA SUBIECTELOR DE LA MATEMATICĂ

 

 

EDU.RO Barem Evaluare Naţională 2014 Matematică. Subiecte Evaluare Naţională 2014 Matematică:

Ministerul Educaţiei publică pe Edu.ro baremele şi subiectele de la examen începând cu ora 15. Gândul publică baremele şi subiectele de la matematică de la Evaluare Naţională 2014 imediat ce acestea vor fi disponibile pe Edu.ro. De asemenea, gândul publică toate informaţiile despre examen - calendar, subiecte barem şi Rezultate Evaluare Naţională 2014.

EDU.RO Barem Evaluare Naţională 2014 Matematică. Cum se face Admiterea

Rezultatele de la examenul de anul acesta sunt cu atât mai importante cu cât notele obţinute la evaluarea naţională contează în proporţie de 75% pentru media de admiterela la liceu.

Din 2014, calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru), unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Rezultatele de la probele scrise vor fi afişate vineri 27 iunie, până la ora 16:00, la fiecare şcoală unde s-a susţinut examenul.  În aceeaşi zi pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 1 iulie.

Citește și: