Andreea OFIŢERU
56987 vizualizări 25 iun 2014

EDU.RO - Subiecte Evaluare Naţională 2014 Matematică. Absolvenţii de clasa a VIII-a primesc la matematică trei subiecte, cu mai multe cerinţe fiecare. Proba de matemtatică este cea mea grea, rezultatele de matematică sunt de obicei mai mici decât cele de la limba română. Acest lucru s-a observat înainte de susţinerea evaluării naţionale elevii de clasa a VIII-a, atunci când elevii  au fost testaţi în privinţa cunoştinţelor pe care le au la limba română şi matematică în cadrul unei simulări naţionale. Rezultatele de la această simulare la Evaluare Naţională 2014 arată că 48,8% dintre elevii prezenţi au obţinut medii peste 5. De asemenea, 66,95% dintre elevi au luat peste 5  la Limba română şi doar 30,4% la Matematică.  Rezultatele pe judeţe arată că cel mai ridicat procent la Limba română a fost  Bucureştiului, unde 81,23% dintre elevi au obţinut note peste 5, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în judeţul Harghita - 38,72%. La Matematică, primul loc a fost ocupat tot de Bucureşti, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent a fost în judeţul Caraş-Severin- 19,33%.

EDU.RO a publicat baremul la subiectele de la matematică.

DESCARCĂ de AICI Baremul la Matematică de la Evaluare Naţională 2014

 

EDU.RO - Barem Evaluare Naţională 2014 Matematică

Gândul vă oferă în timp real toate informaţiile despre Evaluare Naţională 2014 - calendar, subiecte barem şi Rezultate Evaluare Naţională 2014.

Subiectele primite la examenul de Matematică la Evaluare:

Evaluare Naţională 2014 la Matematică se va desfăşura în săli supravegheate video. Dar, în plus, vor fi supravegheate video şi sălile unde se descarcă şi se multiplică subiectele şi sălile unde se corectează lucrările.

Subiectele pentru Evaluarea Nationala sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, din subordinea Ministerului Educaţiei.

Potrivit metodologiei de la Evaluare Naţională 2014, subiectele de examen trebuie să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluare Naţională 2014, să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea lor în 120 de minute.

EDU.RO - Subiecte Evaluare Naţională 2014 Matematică. Ministerul Educaţiei a publicat pe Edu.ro modele de subiecte pe care le pot primi elevii de clasa a VIII-a la această probă

Timpul probei de matematică este de 2 ore, după care elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.

Ministerul Educaţiei a decis ca de anul acesta  notele obţinute la evaluarea naţională să conteze în proporţie de 75% pentru media de admiterela la liceu.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

EDU.RO - Subiecte Evaluare Naţională 2014 Matematică - Calendar

23 iunie  Limba şi literatura română - probă scrisă

24 iunie  Limba şi literatura maternă - probă scrisă

25 iunie  Matematica - probă scris

27 iunie Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie  Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestaţiilor

1 iulie Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Citește și: