Edu.ro - Subiecte şi Barem Bacalaureat 2014 Română. Gândul publică subiecte Bacalaureat 2014 şi barem Bacalaureat 2014 Română în timp real, mai repede decât portalul Edu.ro. Ca şi în 2013, elevii de clasa a XII-a care susţin examenul de Bacalaureat 2014 vor primi subiecte diferente în funcţie de profilul pe care l-au absolvit, Tehnologic sau Uman. În ultimii cinci ani, romanul a fost cel mai des întâlnit subiect la partea a III-a a examenului de Bac, notată cu 30 de puncte, şi pe care elevii trebuie să o abordeze pentru a fi siguri că obţin notă de trecere la această probă.

Poezia, unul dintre acele subiecte Bacalaureat 2014 Română de care se tem cel mai mult elevii de clasa a XII-a, a picat în prima sesiunea din 2012 (Mihai Eminescu), dar şi în prima sesiune din 2013 (Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga – profil real, simbolismul – profil uman). Opera dramatică a constituit subiect în prima sesiune din 2011 şi în sesiunea a doua din 2013. Nuvela a picat de doua ori în ultimii 5 ani la subiecte Bacalaureat Română, în a doua sesiune din 2010 şi 2011. Basmul nu a picat decât o dată în ultimii 5 ani, în prima sesiune din 2010.

UPDATE 5: După prima probă scrisă la examenul de bacalaureat, elevii de clasa a XII-a vor susţine miercuri proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Vineri este programată proba la alegere. Primele rezultate de la Bac 2014 vor fi afişate pe 7 iulie, zi în care elevii nemulţumiţi de note pot depune constestaţii.

UPDATE 4: Aici găsiţi baremele la profilurile UMAN şi REAL.

Edu.ro - Subiecte şi Barem Bacalaureat 2014 Română UPDATE 3: Peste 4.800 de elevi din judeţul Bihor au început, luni, probele scrise ale bacalaureatului, cu aproape 25 la sută mai puţini faţă de anul trecut, când au susţinut examenul 6.230 candidaţi, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit inspectorului şcolar general interimar Nicolae Avram, în Bihor sunt înscrişi la acest examen 4.847 de elevi, dar numărul tinerilor care vor şi participa la concurs va fi cunoscut luni după-amiază.

În judeţ, examenul se desfăşoară în 17 centre de examinare, iar elevii sunt supravegheaţi video şi de cel puţin doi asistenţi în fiecare sală. În plus, comisia judeţeană de bacalaureat va monitoriza examenul în întreg judeţul şi există trei monitori de la Ministerul Educaţiei, a precizat inspectorul şcolar general al judeţului Bihor.

Subiectele primite la profilul Uman UPDATE 2: Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din Donna Alba de Gib Mihăescu pe baza căruia trebuiau să răspundă la nouă cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular, teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelegere şi interpretare a unui text literar. La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre activitatea de îndrumare a lecturii, iar la subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la uman aveau de redactat un eseu de 2-3 pagini despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Ion Barbu, Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu.

Subiecte Bacalaureat 2014 Română primite astăzi la examen UPDATE: Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu. 

Bacalaureat 2014. Subiecte şi Barem Română, pe Edu.ro. Aproape 144.000 de elevi susţin luni prima probă scrisă >>>

Proba la limba şi literarura română din cadrul examenului de Bac 2014 este cea mai importantă şi a reuşit să pună mari probleme elevilor, în ultimii ani. Tocmai de aceea, începând cu 2013, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul absolvit, în condiţiile în care cei de la profilul real studiază limba română în mai puţine ore decât cei de la real.

Edu.ro - Subiecte şi Barem Bacalaureat 2014 Română. Calendar:

După proba de Română, urmează, pe 1 iulie, proba la Limba şi literatura maternă, respectiv proba obligatorie a profilului, pe data de 2 iulie. Pe 4 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 7 iulie (până în ora 12.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12.00 - 16.00). Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 - 10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.

Bacalaureat 2014 se desfăşoară în 527 de centre de examinare. Poliţia Română a anunţat că peste 3.100 de poliţişti vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea unui examen corect, în linişte.

Subiecte şi barem de corectare la Bac Română pentru ultimii 5 ani >>>

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Anul trecut, la sesiunea iunie - iulie a bacalaureatului, promovabilitatea a fost de 55,4%, potrivit rezultatelor finale, înaintea contestaţiilor. Potrivit aceloraşi rezultate, au promovat bacalaureatul 62 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 şi 30,6 la sută din absolvenţii promoţiilor anterioare.

După soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea la nivel naţional a crescut cu un procent, la 56,4%, 63,1 la sută dintre absolvenţii promoţiei 2012 - 2013 şi 31,7 la sută dintre absolvenţii promoţiilor anterioare promovând examenul.

Toate informaţiile despre subiecte Bacalaureat 2014 Română şi barem Bacalaureat 2014 Română le veţi găsi pe gândul, în timp real. Înainte de publicarea baremului pe Edu.ro, gândul va publica rezolvarea de la subiecte Bac 2014 română.

Citește și: