Raluca Pancu
6640 vizualizări 5 iun 2016

“Aţi văzut rezultatele deocamdată pe Bucureşti. Speranţa mea este că rezultatele se vor îmbunătăţi oarecum pe măsură ce se va face numărătoarea. Suntem mulţumiţi că intrăm în primele patru partide şi este un postament bun pentru alegerile legislative. Suntem foarte interesaţi să vedem şi rezultatele din ţară.Alegerile locale sunt cel mai greu test mai ales pentru partidele noi. Participăm pentru prima dată la alegeri locale şi sperăm ca până în septembrie să ne îmbunătăţim structurile teritoriale în aşa fel încât să fim nişte adversari consistenţi ai celor două partide mari. Noi suntem mulţumiţi şi fac pe această cale un apel la toţi reprezentanţii noştri din secţiile de votare şi la observatori să rămână pe poziţii până la terminarea numărării voturilor. Scorul la nivel naţional sperăm să fie mulţumitor, adică circa 10% la nivel naţional pe vot politic. Personal sunt mulţumit de rezultat", a declarat Traian Băsescu.

Referindu-se la scorul obţinut de PSD pe Bucureşti, potrivit primelor rezultate, Băsescu a afirmat că "este un moment extrem de important", în condiţiile în care "în fruntea partidului este un om condamnat definitiv", iar fostul premier şi lider al PSD, Victor Ponta, este de asemenea cu dosar penal.

“Nu mai vorbim de cei din teritoriu şi mă refer la mulţi primari care au candidat având dosare penale. Dacă şi ei vor câştiga este de învăţat ceva din ceea ce eu spuneam legat de politica penală a României şi, mai ales, spectacolul cătuşelor care nu este agreat de români. Este un moment în care instituţiile de forţă trebuie să înţeleagă că românii cer respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, iar spectacolul din 2015 şi începutul anului 2016 nu a fost o soluţie pentru democraţie. Poate vom analiza şi responsabilii pentru acest spectacol de ţară bananieră", a declarat Băsescu.

În acest context, Băsescu a punctat faptul că “PNL a făcut greşeli extraordinare şi în desemnarea candidaţilor, şi în negocierea cu Nicuşor Dan”, în condiţiile în care liberalii ştiau clar, în viziunea fostului şef de stat, că “Predoiu este sub Nicuşor Dan”.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze la alegerile parlamentare, Băsescu a răspuns că este “doar preşedintele partidului” şi a reiterat afirmaţia potrivit căreia de la politică a obţinut tot ce putea să obţină.

“Ce să le mai cer românilor? Suntem la stadiul la care încerc să le întorc ceva din experienţa mea printr-un partid cu oameni noi”, a mai spus Băsescu.

La întrebarea jurnaliştilor, Băsescu a răspuns că nu îşi reproşează nimic: “Campania s-a făcut atât cât s-a putut face. Este un partid nou care şi-a constituit structuri chiar în timpul campaniei. Nu am multe să reproşez nimănui, nu numai mie. Perspectiva partidului este să obţină 15-20 de procente la legislative, să devină partid de guvernământ în 2020”.

 

Citește și: