Firuta Flutur
Mihaela Gradinaru - Mediafax
448 vizualizări 5 iun 2016

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Judeţene Braşov, la Şcoala Generală nr 5 din cartierul Gârcini, din Săcele, au fost amplasate două secţii de votare.

La una dintre secţii s-a făcut o listă suplimentară cu membrii secţiei pentru a putea vota acolo, fără a fi nevoiţi să părăsească locaţia pentru a-şi exprima votul. De asemenea, aceştia şi-au trecut cărţile de identitate prin tableta de scanare. Însă unul dintre aceştia, care avea cartea de identitate scanată, la un moment dat a plecat la secţia vecină, din aceeaşi incintă şi a încercat să voteze, moment în care sistemul a avertizat că persoana respectivă fIgurează că ar fi votat deja.

Bărbatul este cercetat penal pentru vot multiplu, dosarul său urmând să fie instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

De asemenea, s-a mai deschis un dosar penal pentru fraudă electorală la Codlea, după ce la spitalul din localitate a fost chemată urna mobilă pentru 12 persoane internate, dar au votat 13 persoane. În acest caz se fac cercetări pentru a se verifica dacă a fost vorba de neglijenţă din partea membrilor comisiei respective.

În total, la Braşov au fost deschise trei dosare penale pentru fraudă electorală, în primul caz fiind vorba de o femeie de 72 de ani, membră a unei comisii de vot din Predeal, care este cercetată penal după ce s-ar fi găsit un buletin de vot deja ştampilat printre hârtiile pe care aceasta le avea pe birou.

Citește și: