Cristina ANDREI
1317 vizualizări 6 iun 2016

„PNL a obţinut la aceste alegeri cel mai bun scor de după 1990. Vreau să le mulţumesc celor care au avut încredere, şi nu au fost puţini, dar şi zecilor de mii de candidaţi. (...) După numărarea a 91% din secţii avem 31% pe vot politic la consiliile judeţene, şi, de asemenea, după numărarea rezultatelor din 16.887 de secţii, peste 1000 de primari, adică 1040", le-a spus Vasile Blaga jurnaliştilor.

Liderii PNL au ţinut să-i mulţumească lui Cătălin Predoiu pentru implicare şi pentru soluţiile serioase pe care le-a prezentat bucureştenilor, iar Alina Gorghiu a vrut să respingă acuzaţiile potrivit cărora Predoiu a fost lăsat să iasă la declaraţii de unul singur. „Vreau să demontez din start acele scenarii conform cărora Cătălin Predoiu a fost lăsat singur de liderii PNL. A fost o opţiune care i-a aparţinut domnului Predoiu. (...) Niciun alt candidat nu cred că ar obţinut un scor mai bun, pentru a închide orice fel de discuţie. (...) Avem o perspectivă de ansamblu la nivel naţional – peste 30% la opţiunile totale. PNL-ul şi-a propus acest scor, l-a îndeplinit, este cel mai bun scor al PNL după 90. (...) PNL a performat la aceste alegeri", a declarat Gorghiu.

Aceasta a arătat şi că principala cauză care a influenţat rezultatul alegerilor a fost prezenţa slabă la urne, mai redusă chiar şi decât la alegerile locale precedente, şi că are un mare regret referitor la faptul că „discursul anticorupţie pare să fi fost invalidat în multe locuri", fapt care ar trebui să-i pună pe gânduri. Un alt motiv care ar fi afectat scorul partidelor, în perspectiva lui Gorghiu, este scrutinul într-un singur tur. 

„Nu vreau să intru în istorie, dar vreau să vă promit că PNL va schimba această lege imediat ce va avea majoritate parlamentară. Nu se poate să ai un primar la Bucureşti ales cu doar 14% din cei cu drept de vot", a promis Gorghiu.

 

Citește și: