44223 vizualizări 7 iun 2016

"Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din 5 - 10 secţii de votare din sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat nişte discrepanţe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. (...) În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a declarat Nicuşor Dan, citat de tvr.

El a adăugat că USB a avut iniţial delegaţi în toate secţiile de votare din sectorul 1, dar că nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care şi-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în Bucureşti.

"Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau şi au rămas nişte secţii în care nu am avut pe nimeni", a precizat el.

Luni dimineaţă, Nicuşor Dan a scris pe pagina sa de Facebook că USB nu a avut delegaţi în 36 de secţii, exact în cele în care PSD a luat mai multe voturi.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieşirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-ar fi primit Clotilde Armand (USB) — 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) — 30,5%.

Citește și: