Andreea Traicu
412 vizualizări 7 iun 2016

"Sunt 245 de sesizări care au rezultat din sistemul informatic care marchează toate sesizările semnalate în astfel de împrejurări, şi ele urmează să fie verificate fiecare pentru a se vedea dacă într-adevăr este vorba de un vot multiplu sau de greşeli de semnalare" a declarat Augustin Lazăr, Procurorul General al României, la sediul CSM.

În legătură cu sesizările de vot multiplu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat luni că în cele mai multe situaţii cetăţenii doar au testat "vigilenţa" sistemului şi nu intenţionau să mai voteze o dată.

"Sistemul a generat automat aceste sesizări. Multe din aceste sesizări au fost verificate şi nu s-au confirmat. Au fost multe situaţii în care cetăţenii au vrut pur şi simplu să verifice dacă sistemul funcţionează şi avem multe situaţii în care s-au dus şi au votat la o secţie şi s-au dus la o altă secţie, au ieşit, sau dus la o altă secţie, şi au prezentat buletinul fără intenţia de a vota, doar de a testa dacă într-adevăr acest sistem funcţionează. Pentru fiecare dintre aceste semnalări automate ale sistemului vom face cercetări şi, la sfârşit, Poliţia Română va face propuneri către unitatea de parchet competentă. Au verificat vigilenţa. Până în momentul de faţă sunt multe situaţii în care în cazurile semnalate, nu s-a confirmat intenţia de vot multiplu", a spus Petre Tobă.

Citește și: