Cristina ANDREI
1610 vizualizări 6 iun 2016

„Este pentru prima dată după Revoluţie când un partid câştigă tot, asta înseamnă pentru noi toţi o responsabilitate uriaşă, încrederea acordată nu este un cec în alb. Este important pentru ei, pentru consilierii locali, de sectoare, că această echipă este o echipă de la care bucureştenii aşteaptă rezultate imediate, să fie puse în aplicare pentru ca Bucureştiul să devină o capitală aşa cum ne dorim cu toţii", a declarat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la sediul partidului.

Dragnea a trecut în revistă rezultatele pe care partidul le-a obţinut potrivit rezultatelor făcute publice până acum, şi a arătat că, în Bucureşti, alianţa PSD+UNPR a câştigat 24 de mandate, iar ALDE 4 mandate, ceea ce înseamnă că există posibilitatea unei majorităţi în Consiliul General al Muncipiului Bucureşti.

La sectoarele 2, 3, 5, 6, PSD-ul are şansă să formeze o majoritatea doar cu UNPR şi ALDE, iar la sectoarele 1 şi 4 aşteaptă încă numărătoarea finală, pentru că are speranţa că poate face majoritate doar cu ALDE.

„În 14 judeţe, PSD are majoritate singur şi va putea pune preşedinţii de Consilii Judeţene. În alte 11 judeţe putem face majoritate doar cu ALDE, asta înseamnă 25 de judeţe. În alte două judeţe, majoritatea se poate forma din PSD, ALDE şi UNPR. Mai sunt trei sau patru judeţe unde avem şanse ca PSD să formeze majoritate cu alte partide, cu excepţia PNL şi PMP. Din reşedinţele de judeţ, PSD a câştigat 19, dintre care 6 sunt noi. PSD are un număr de primării mai mare decât numărul de primării cu care a intrat în alegeri", a explicat Dragnea.

Firea: „Dacă am întins o mână, nu o retragem". Dragnea: „Nu putem sta cu mâna întinsă"

Întrebată de jurnalişti dacă păstrează oferta pe care i-a făcut-o lui Nicuşor Dan, candidatul USB care s-a clasat pe locul al doilea, Gabriela Firea a răspuns că PSD are un contract în primul rându cu bucureştenii pe care îi va reprezenta chiar dacă nu toţi au votat-o şi că, după numărătoarea voturilor, vor lua o decizie. „Ştiţi că suntem oameni serioşi, dacă am întins o mână, nu o retragem", a spus Firea.

Liviu Dragnea a ţinut, însă, să o contrazică voalat, arătând că PSD a făcut o ofertă pe care USB a refuzat-o explicit şi că partidul nu poate sta „cu mâna întinsă".

„Dacă până când se va constitui majoritatea în Consiliul General, dumnealor vor reveni la sentimente mai bune, doamna primar general şi consilierii vor participa la această colaborare, dacă nu, doamna Firea nu a ajuns primar general pentru a sta permanent cu rugăminţi", a accentuat Dragnea.


 

Citește și: