Raluca Pancu
1749 vizualizări 6 iun 2016

Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute la alegeri, în contextul în care "ALDE nu e un partid înfiinţat decât în urmă cu zece luni", fapt ce a determinat existenţa unui "deficit organizatoric", care s-a văzut şi la vot.

"Ceea ce e important e bilanţul global şi bilanţul global l-am făcut şi noi acum, împreună cu colegii de la PSD. Suntem în măsură ca în 27 de judeţe să formăm împreună majorităţile în consiliile judeţene. Sunt 14 judeţe în care PSD are singur majoritatea, dar ne-am înţeles să intrăm în această majoritate lărgită. Sunt 11 judeţe unde PSD cu noi va face majoritate şi încă câteva judeţe unde stăm să vedem cum putem alcătui majorităţile", a declarat Tăriceanu.

La rândul său, Dragnea a afirmat că ALDE va primi un post de vicepreşedinte în "toate judeţele unde PSD are majoritate".

"Am avut o discuţie foarte bună şi cu Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi cu Valeriu Steriu şi, aşa cum am anunţat, coerenţa funcţionării din Parlament o vom transpune şi în judeţe. Sunt 27 de judeţe unde împreună cu ALDE şi UNPR facem majorităţile respective. În zilele următoare operationalizăm aceste negocieri. Nu cere nimeni posturi, doar le aşezăm. În toate judeţele unde PSD are majoritate, ALDE va primi un post de vicepreşedinte, chiar dacă facem majoritatea singuri, şi în judeţele unde facem împreună. Asta înseamnă colaborare şi constituirea unei majorităţi", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă va încheia un nou acord cu ALDE, Dragnea a zis că nu va fi nevoie "de alte hârtii".

"E acordul general de dinainte de alegeri. O alianţă e bazată pe caracterul celor care fac înţelegerea. Sunt şi tratate internaţionale care au fost încălcate. Acum ne concentrăm pe constituirea majorităţilor din judeţe şi din consilii judeţene", a mai zis Dragnea.

 

Citește și: