Gandul
4079 vizualizări 28 nov 2019

Iniţial, „Fane” Risipiceanu a negat orice implicare, dar a recunoscut apoi că a violat-o pe Luiza Melencu, scrie cancan.ro.

Acesta neagă însă că a fost implicat în uciderea fetei. Ştefan Risipiceanu s-a aflat pe lista anchetatorilor încă din vară, când Felix Bănilă, şeful DIICOT de la acea vreme, a dispus întocmirea „profilului genetic”.

„În data de 7 august s-a dispus specialiştilor din Institutul Naţional de Criminalistică stabilirea profilului genetic al unei persoane din anturajul inculpatului, Risipiceanu Ştefan, si compararea profilului genetic determinat al acestuia, precum si a profilelor genetice ale inculpatului si victimelor cu profilele genetice rezultate din examinarea firelor de par, a urmelor de contact şi a mai multor obiecte purtătoare de urme, ridicate din casa si autoturismul inculpatului”, a declarat Bănilă, potrivit informaţiilor furnizate de a1.ro.

Conform declaraţiilor date de „Fane”, acesta a văzut când Dincă a adus-o acasă pe Luiza Melencu, acesta spunându-i că e vorba despre ”câteva partide de sex”. În acel moment, Risipiceanu i-a cerut lui Dincă să îl lase să întreţină, şi el, relaţii sexuale cu Luiza Melencu. Bărbatul este considerat, acum, complicele lui Dincă, anchetatorii încercând să stabilească dacă a fost sau nu implicat în uciderea tinerei.

„E groaznic ce s-a întâmplat acolo. Acea fată a fost supusă la perversiuni sexuale groaznice. Fane a susţinut mult timp că nu-şi aminteşte nimic. Când era întrebat anumite lucruri concrete susţinea că nu mai ştie, că era beat. Până la urmă a recunoscut că în luna aprilie a văzut când Dincă a adus-o acasă pe Luiza Melencu. L-a întrebat cine-i fata şi George, cum îi spunea el, i-a spus că a adus-o pentru câteva partide de sex. Acela a fost momentul în care Fane i-a cerut lui Dincă să-l lase şi pe el să aibă relaţii cu fata. Cu siguranţă a fost complicele lui Dincă, dar deocamdată nu există elemente că ar fi şi participat la uciderea tinerei”, au declarat, pentru adevarul.ro, surse din anchetă.

Citește și: