19 vizualizări 12 mar 2008

În România sunt peste 500 de oameni ale căror venituri depăşesc 10 milioane de euro pe an, iar 100 români câştigă peste 100 de milioane de euro anual. „În acelaşi timp însă în România sunt alte 10.000 – 15.000 de persoane cu venituri de peste 3.000 de euro pe lună, majoritatea dintre ei fiind publicul-ţintă pentru produse şi servicii de lux”, a declarat pentru Gândul Oliver Petcu, managing partner al companiei de consultanţă CPP Management Consultants (CPPMC). El a explicat că principalul motiv pentru care românii cu stare achiziţionează produse de lux este faptul că aceştia asimilează luxul unui anume statut social.

Louis Vuitton, Gucci şi Ferragamo, trei dintre cele mai cunoscute branduri de lux din lume, îşi vor deschide anul acesta magazine în Bucureşti. „Louis Vuitton, gigantul de nivel mondial al produselor de lux, va deschide primul magazin din România în luna mai a acestui an, în incinta hotelului JW Marriott”, a declarat oficialul CPPMC. El a adăugat că aceasta va fi o investiţie directă, francezii deschizând un magazin propriu. În cazul celorlalte două mărci de lux, strategia este de comercializare a produselor prin sistem mixt de franciză.

Gucci va fi prezent în România din luna noiembrie a acestui an printr-un magazin tip franciză sau joint venture, amplasat cel mai probabil pe Calea Victoriei. Nici industria automobilelor de lux nu se lasă mai prejos. Ferrari, cunoscuta marcă italiană, va deschide în capitală un showroom de 5.000 mp, cel mai probabil în mai. În afară de showroom-ul auto, Ferrari va inaugura şi un restaurant, un magazin în care se vor comercializa produse cu sigla „căluţului cabrat”. Cu toate acestea, slaba reprezentare a colecţiilor de sezon şi numărul redus de comenzi încă nemulţumesc majoritatea brandurilor de lux de la noi, se arată în studiul CPP Management.

Info plus:

100 de români câştigă anual peste 100 de milioane de euro

Citește și: