Un Rolls Royce Phantom şi un Cadillac Escalade care au fost folosite de fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie, Mihail Vlasov, care în prezent este în arest la domiciliu, au fost scoase la vânzare pe mai multe site-uri de anunţuri, potrivit hotnews.ro

Automobilul Rolls-Royce Phantom, fabricat în 2004 şi având un rulaj de 114.000 de kilometri, este evaluat la 135.000 de euro, potrivit site-ului autovit.ro Autovehiculul este dotat cu geamuri electrice, oglinzi electrice, aer condiţionat, tapiserie piele, închidere centralizată, radio/CD, servo direcţie, computer bord, pilot automat.

Autovehiculul Cadillac Escalade, fabricat în 2007, cu un rulaj de 57.000 de kilometri, are un preţ negociabil de 70.000 de euro.
La descrierea vehiculului se arată că acesta are mai multe accesorii: „TV, bar, frigider, fotolii masaj, unitate PC, fax”.

Mihail Vlasov, care a fost preşedinte al CCIR din 2007 şi până în aprilie 2014, a fost arestat fiind acuzat de trafic de influenţă într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbitraj. Ulterior, instanţa supremă a înlocuit măsura arestului preventiv dispusă de Curtea de Apel Bucureşti, dispunând ca Mihail Vlasov să fie judecat în arest la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, la 13 martie, Vlasov, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, a pretins de la un martor denunţător suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro, la 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, susţin anchetatorii, Vlasov i-a promis denunţătorului că-şi va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul are calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă denunţătorului.
Mihail Vlasov a fost prins în flagrant în 18 martie, când asupra lui au fost găsiţi 200.000 euro.

Preşedintele suspendat al CCIR a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.
Potrivit DNA, la 2 septembrie 2013, o societate comercială a sesizat Camera de Comerţ şi Industrie a României - Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional cu o acţiune arbitrală formulată împotriva denunţătorului şi a unei alte persoane.

 

 


 

Citește și: