Teona Tomoiaga
205 vizualizări 19 sep 2019

Potrivit sursei citate, RAFO nu funcţionează de o perioadă lungă de timp, activitatea sa de producţie fiind oprită în 2008, cu mult înainte de intrarea în insolvenţă.

CITR Filiala Bucureşti SPRL a fost desemnat lichidatorul judiciar al societăţii RAFO în aceeaşi sedinţa de joi, 19 septembrie, urmând să fie confirmat la prima adunare generală a creditorilor.

Primul pas din procedură va fi reluarea procesului de inventariere şi evaluare a rafinăriei, urmat de întocmirea unei noi strategii de valorificare, menită să acopere recuperarea creanţelor şi cheltuielile de conservare. Judecătorul sindic va stabili un termen până la care toţi creditorii care au înregistrat creanţe după deschiderea procedurii de insolvenţă vor înregistra cereri de înscriere la masa credală.

“(...) intenţia noastră va fi să valorificăm rafinăria ca ansamblu funcţional. De asemenea, suntem preocupaţi de conservarea activului, păstrându-l în stare corespunzătoare. În cazul în care nu vor exista investitori interesaţi pentru tot ansamblul, vom lua în considerare şi vânzarea segmentată, pe procese tehnologice”, a susţinut Vasile Pop, Country Sales Manager al CITR, citat în comunicat.

CITR a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani, societatea fiind fondată cu obiectivul însănătoşirii companiilor în dificultate şi a reintegrării acestora în circuitul economic prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

 

Citește și: