209 vizualizări 23 mai 2010

Clauzele prin care a treia bancă din sistemul bancar românesc, după valoarea activelor, a putut majora dobânzile fără consultarea clientului dar şi cele referitoare la aplicarea comisionului de risc au fost catalogate drept abuzive de o sentinţă a Judecătoriei Sectorului 2 din Capitală. Este prima sentinţă judecătorească de acest fel, care dă câştig de cauză clienţilor unei bănci, însă ar putea urma şi altele, deoarece mai sunt procese pe rol.

Judecătoria Sectorului 2 a admis sesizarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) împotriva Volksbank România, acţiune depusă în instanţă de autoritate după ce a fost sesizată prin 19 plângeri formulate de clienţii băncii.

"Banca îşi rezervă dreptul de a revizui structura ratei dobânzii curente în cazul apariţiei unor schimbări semnificative pe piaţa monetară" - aceasta este una dintre clauzele considerare abuzive de instanţă. Judecătoria a stabilit că sunt abuzive şi clauzele prin care banca solicită sume suplimentare din cauze cum ar fi "pot apărea, la data semnării sau ulterior, modificări de interpretare ale oricărei legi", sau prevederi şi reglementări aplicabile, "care supun Banca la orice impozit, taxă cu privire la creditele acordate sau la obligaţiile sale de a acorda credite sau care schimbă baza de impozitare pentru suma principală şi dobânzi la creditele acordate sau care se referă la orice alte sume datorate rezultând din Convenţie cu privire la creditele acordate sau la obligaţia sa de a acorda credite în conformitate cu prevederile legale în baza cărora funcţionează şi este organizată banca".

Amenzi prea mici

Cu toate că un client al unei bănci poate să acţioneze în judecată banca şi pe cont propriu, avocaţii specializaţi în domeniu îi sfătuiesc să sesizeze mai întâi ANPC. Autoritatea poate fi sesizată pentru verificarea legalităţii condiţiilor în care banca a acordat împrumutul: clauze abuzive, publicitate înşelătoare, aplicarea unor dobânzi şi comisioane în mod unilateral şi fără notoficare. În continuare, inspectorii ANPC verifică sesizările, fac controale şi, dacă este cazul, întocmesc procese verbale de sancţionare a băncii. Aceasta din urmă poate însă contesta în instanţă procesul verbal. "Avem foarte multe bănci care ne contestă procesele verbale", a declarat pentru Gândul directorul Direcţiei de integrare europeană din ANPC, Mihai Meiu. El a confirmat faptul că au fost reclamate de clienţi şi alte bănci, în afara Volsksbank, însă a refuzat să dea nume.

Amenzile pe care le poate aplica ANPC unei bănci sunt însă foarte mici. Potrivit legii, amenda maximă este de 80.000 de lei (sub 20.000 de euro), iar valoarea final este stabilită de instanţă, dacă aceasta respinge contestţia instituţiei de credit. Bunăoară, în cazul Volksbank Judecătoria Sectorului 2 a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei.

Citește și: