Ioan Dornescu - Mediafax
285 vizualizări 3 nov 2014

Bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei pentru 2014, aprobat de Guvern în luna noiembrie a anului trecut, prevede venituri de 1,117 miliarde lei, cheltuieli de 1,035 miliarde lei şi un profit brut de 82 milioane lei.

Ministerul Transporturilor a lansat recent în dezbatere un proiect de hotărâre de guvern prin care solicită rectificarea bugetului, în varianta propusă veniturile fiind aceleaşi, respectiv 1,117 miliarde lei, dar cheltuielile mai mari cu 58 milioane lei, din cauza începerii cu întârziere a concedierilor colective.

Astfel, potrivit proiectul de revizuire a bugetului, transportatorul feroviar de mărfuri se aşteaptă în acest an la un profit brut de 23,69 milioane lei, faţă de câştigul de 82 milioane lei prognozat iniţial.

În 2013, CFR Marfă a raportat venituri de 984,8 milioane lei şi un rezultat negativ de 262,9 milioane lei.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI la o restructurare agresivă a companiei şi continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic, după ce procedura de cedare a 51% din acţiuni a eşuat anul trecut.

Potrivit datelor comunicate MEDIAFAX la începutul săptămânii trecute, CFR Marfă a disponibilizat până în prezent 2.296 de salariaţi, cei mai mulţi de la sucursala Banat - Oltenia (622), din totalul de 2.500 de persoane care sunt concediate în acest an, efectivul companiei numărând 6.561 de angajaţi.

Printre principalii clienţi ai companiei de stat se numără companiile Rofersped, Azomureş, Conpet, CEO Oltenia, Holzindustrie Schweighofer, CE Turceni şi Kronospan.

Citește și: