Silviu Bănilă
1892 vizualizări 29 mar 2019

Adresele de e-mail a 982 milioane persoane au fost furate în ceea ce experţii numesc una din „cele mai mari breşe informatice din istorie”.

Informaţiile personale includ nume, sex, data naşterii, angajatorul, detalii despre conturile de pe reţelele sociale şi chiar adresa de domiciliu, scrie Daily Mail.

Experţii în securitate cibernetică au descoperit breşa într-o bază de date online, creată de domeniul Verifications.io, care nu oferea nicio protecţie a datelor.

Firma respectivă furniza un serviciu de „validare a unui e-mail de companie”, care permitea firmelor de marketing să verifice dacă listele lor cu adrese de e-mail sunt sau nu reale.

Verifications.io s-a închis la scurt timp de la descoperirea breşei şi nimeni nu a dorit să comenteze situaţia.

Se cunosc puţine detalii despre cei care se află în spatele acestei escrocherii.

Site-ul a fost închis după ce Bob Diachenko, un expert în securitatea cibernetică şi totodată unul dintre cei care au descoperit breşa uriaşă, a anunţat echipa de customer support.

Parolele şi detaliile despre plăţile cu cardul nu au fost divulgate, dar există alte informaţii vitale, precum nume de companii, cifre fiscale, site-uri ale companiilor şi chiar adrese personale.

Compania înregistrată în Estonia a trimis zeci de mii de e-mailuri pentru a valida utilizatorii.

Breşele descoperite reprezintă un risc pentru cei vizaţişi aceştia pot cădea pradă apelurilor / e-mail-urilor unor escroci.

Fiecare utilizator din listă primeşte mesajul spam „Salut” („Hi”). Ulterior, compania trimite o listă validă de utilizatori către aceste companii, astfel încât pot demara o campanie mai eficientă de PHISHING, a avertizat Diachenko.

Citește și: