Alexandra Mortu
3918 vizualizări 6 dec 2019

Persoanele care primesc pensii şi alocaţii sociale de stat  care nu depăşeşc 2.000 de lei pot beneficia de ajutorul unic în valoare de 700 de lei.

Persoanele care primesc pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, pensii pentru vechime în muncă, pensii pentru unele categorii de angajaţi, pensii ale militarilor în termen şi membrilor lor de familie, pensii ale participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl, precum şi beneficiarii de alte alocaţii sociale stabilite în sistemul public de pensii până la 1 ianuarie 2020 vor beneficia de ajutorul financiar.

Instituţia responsabilă de achitarea sumei de 700 de lei / per beneficiar este Casa Naţională de Asigurări Sociale, însă plata se va face prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor şi a alocaţiilor sociale.

Parlamentul a adoptat un proiect de lege care prevede extinderea numărului de potenţiali beneficiari ai ajutorului acordat de stat pentru perioada rece a anului cu circa 50 de mii de persoane. În acest sens, va fi majorat multiplicatorul pentru venitul lunar minim garantat de la 1,95 la 2,2, care este utilizat pentru stabilirea dreptului la obţinerea acestui ajutor, potrivit adevărul.ro.

 

Citește și: