187 vizualizări 7 oct 2019

„Deciziile subiective ale ANRE, controlată de PSD, afectează grav companiile de energie româneşti! Unul dintre cazurile elocvente este cel al Societăţii Electrica SA. Astfel, Electrica SA, listată la bursă, va înregistra pierderi de aproximativ 140 de milioane de lei ca urmare a aplicării prevederilor OUG 114 şi a deciziilor antieconomice ale ANRE”, a scris Toma Petcu, luni, pe Facebook.

Deputatul ALDE a adăugat că „deşi în repetate rânduri ALDE a solicitat guvernului Dăncilă să modifice OUG 114, atât la momentul elaborării, cât şi ulterior, avertismentele sale date în mod repetat au fost ignorate, fapt ce a condus şi la declanşarea procedurii de infringement”.

Prin urmare, „ALDE solicită ANRE să aibă un comportament unitar faţă de toţi operatorii din piaţă. Electrica S.A., spre deosebire de alţi furnizori din piaţă, este defavorizată de politicile preferenţiale ale conducerii ANRE prin nerecunoaşterea costurilor reale şi aprobarea unor cantităţi mai mici decât cele necesare pentru consumatorii casnici, comparativ cu celelalte societăţi furnizoare de energie electrică, cărora li se aplică prevederile OUG 114/2018 şi ale Ordinului 10 al ANRE din 2019”, mai spune Petcu.

De asemenea, vicepreşedintele ALDE cere şi dezbaterea de urgenţă în Legislativ a ordonanţei de urgenţă 114, pentru că a fi făcute corecţii la actul normativ.

„Solicităm de urgenţă, în Parlament, o dezbatere cu privire la OUG 114, pentru realizarea corecţiilor ce se impun pentru înlăturarea prevederilor a căror aplicare a introdus grave distorsiuni în piaţă. ALDE îşi reafirmă convingerea că într-o economie liberă preţul la energie este reglementat de stat doar în scopul protejării consumatorilor vulnerabili”, a conchis Toma Petcu.

 

Citește și: