Liviu Iancu
314 vizualizări 23 feb 2012

Numărul turiştilor care au vizitat anul trecut Israelul a depăşit 44.000, iar cheltuiala medie pe turist este de peste 600 de euro, potrivit datelor furnizate Mediafax de către Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

"Anul trecut, peste 44.000 de turişti români au fost în vacanţă în Israel, iar numărul lor este în continuă creştere de la an la an, pentru că este o desţinatie accesibilă, la doar două ore şi jumătate distanţă, iar condiţiile meteo sunt foarte plăcute pentru vacanţe în anumite perioade ale anului. Numarul turiştilor care au vizitat Israelul este acelaşi cu cel al turiştilor care au mers la Ierusalim, deoarece cine îşi propune să ajugă în Ţara Sfântă, cu certitudine va ajunge şi la Ierusalim", a declarat pentru Mediafax preşedintele ANAT, Corina Martin.

O parte dintre românii care merg în Israel se duc pentru a-şi vizita rudele, dar majoritatea turiştilor aleg pelerinajele la Zidul Plângerii, Mormantul Sfânt, Biserica Sfânta Ana, Drumul Crucii, Golgota, Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani, Bethleem, Marea Moartă, Qumran, Eilat, Muntele Sinai şi Mănăstirea Sfânta Ecaterina.

Potrivit ANAT, deoarece pelerinajele au legătură cu sărbătorile importante ale Bisericii Ortodoxe, numărul românilor care vizitează Israelul creşte simţitor în perioada de dinaintea marilor sărbători creştine.

"Ca medie, se poate spune că 6-7 zile în Israel, cu cazare, transport cu avionul şi toate taxele incluse costă 6-700 de euro de persoană. Un turist poate cheltui în medie 100-200 de euro doar pe suveniruri, dintre care cele cu tematica religioasă ocupă primul loc", a mai spus Martin.

Citește și: