141 vizualizări 13 dec 2010

Aproape 1.500 de pensionari vasluieni sunt executaţi silit de Casa Judeţeană de Pensii Vaslui, în baza unor sentinţe judecătoreşti definitive, titluri executorii sau decizii ale unor primării, pentru neplata în termen a ratelor la bănci sau a impozitelor şi taxelor locale.

Cu popriri lunare medii de 140 de lei pentru fiecare pensionar, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui execută silit un număr total de 1.493 de pensionari, suma totală reţinută pentru a fi virată ulterior în contul instituţiilor de credit sau primăriilor ridicându-se, în luna decembrie, la peste 200.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele mai multe popriri se fac în rândul pensionarilor care nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale la Primăria Vaslui sau care nu au returnat creditele făcute la Casa Judeţeană de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui.

"Cele mai multe documente de înfiinţare a popririlor, în speţă decizii, hotărâri judecătoreşti, titluri executorii, contracte de credit, provin de la primăriile din judeţ sau de la instituţiile de credit. Desigur, indiferent de suma ce urmează a fi recuperată, popririle pe pensii nu depăşesc, conform legislaţiei, o treime din venitul fiecărui pensionar în parte", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX Loredana Enache, purtătorul de cuvânt al CJP Vaslui.

Numărul de executări silite în rândul pensionarilor a crescut, în ultimele trei luni, la nivelul judeţului Vaslui, cu peste 300 de popriri pe pensii, pe fondul imposibilităţii financiare a pensionarilor de a-şi mai plăti ratele la bănci sau de a-şi achita dările la stat.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: