Dan Straut
3452 vizualizări 11 ian 2018

„Murat Büyükerk are o experienţă de 28 de ani în cadrul grupului Arçelik, timp în care a deţinut diferite funcţii de conducere în management de produs, supply chain şi vânzări. Anterior preluării funcţiei actuale, începând cu anul 2014, Büyükerk a deţinut funcţia de international regional sales director pentru grupul Arçelik, coordonând cu succes lansarea pe piaţă a unor game diverse de produse şi tehnologii de top, care au susţinut creşterea la nivel global a grupului Arçelik”, se arată în comunicat.

Büyükerk deţine o diplomă în Economie de la Universitatea Ege din Izmir.

„Preiau conducerea unei echipe cu rezultate extraordinare, pentru care 2017 se remarcă prin realizări importante. Îl felicit pe această cale pe predecesorul meu, domnul Bayız, în mandatul căruia s-a demarat procesul de construcţie a unei noi fabrici de maşini de spălat rufe situată în Ulmi, Dâmboviţa, investiţie locală de tip greenfield ce reprezintă o piatră de hotar importantă pentru Grupul Arçelik şi Arctic. Noua fabrică de la Ulmi, construită conform standardelor conceptului digital de industrie 4.0, este primul pas în transformarea României într-un hub european de producţie pentru Grupul Arçelik”, a declarat Murat Büyükerk, director general Arctic.

Potrivit companiei, în timpul mandatului lui Nihat Bayız Arctic a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri din istorie, susţinută atât de rezultate bune de vânzări, cât şi de o creştere a volumului de exporturi.

Arctic este liderul pieţei de electrocasnice din România şi deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, fabrica de la Găeşti producând până în prezent peste 31 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 de angajaţi (inclusiv subcontractori), şi o cifră de afaceri în 2016 de 2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producţia totală Arctic este exportată în peste 70 de ţări.

În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcţie pentru o nouă fabrică de maşini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Noua investiţie este de tip greenfield şi va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0. Fabrica va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producţie cu cele din alte ţări parte din Grupul Arçelik, dar şi utilaje inteligente.

Citește și: