Dorin Oancea
786 vizualizări 4 dec 2018

Cheltuielile totale estimate ale companiei pentru următorii cinci ani se ridică la 40 de miliarde de euro, a precizat compania într-o declaraţie. De asemenea, intenţionează să ia măsuri de restructurare care vor genera câştiguri de 1 miliard de dolari.

„Această planificare are o semnificaţie clară, că avem o abordare sistematică asupra mobilităţii electrice şi vom fi mult mai concentraţi în viitor”, a declarat Bram Schot, preşedintele interimar al boardului Audi. „Ne prioritizăm resursele pentru produse şi servicii orientate spre viitor, care sunt foarte atractive şi relevante pentru piaţă”.

În luna octombrie, Audi a fost amendat cu 800 milioane euro pentru încălcarea normelor de poluare la motoarele diesel. Audi, marcă a companiei Volkswagen, a anunţat că a fost amendată cu 800 de milioane de euro, pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor diesel cu şase şi opt cilindri, informează Reuters.
 

 

 
Audi, marcă a companiei Volkswagen, a anunţat că a fost amendată cu 800 de milioane de euro, pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor diesel cu şase şi opt cilindri, informează Reuters.
 
„Din această cauză Audi Group îşi va reduce în mod semnificativ indicatorii de performanţă estimaţi pentru anul 2018”, a informat compania. Şi Volkswagen a anunţat că îi vor fi afectate câştigurile.
 
Audi a acceptat amenda şi nu va face apel împotriva deciziei, a precizat compania, care, procedând astfel îşi recunoaşte responsabilităţile pentru abaterile determinate.
 

 

 
Luna aceasta Volkswagen a renunţat la contractul încheiat cu CEO-ul Audi Rupert Stadler, investigat pentru implicare în scandalul emisiilor, conducerea companiei fiind preluată pentru moment de şeful vânzărilor Bram Schot.
 
Volkswagen a primit o amendă similară în iunie, pentru dezvoltarea şi vânzarea de motoare cu patru cilindri.
 
 

Citește și: