Corina VÂRLAN
3147 vizualizări 6 nov 2014

Austria este cea mai îndrăgită destinaţie de vacanţă pentru românii amatori ai sporturilor de iarnă. Austriecii au peste 100 de staţiuni perfecte pentru schi, 5.200 de kilometri de pârtii şi 4.000 de kilometri de pârtii de schi cross-country.

Anul trecut, 70% dintre românii care au plecat în vacanţă la schi au mers în Austria, numărul total de români care au vizitat această ţară pe parcursul lui 2013 ajungând la 139.000 de persoane.

Pentru români, principala atracţie a Austriei o reprezintă staţiunea Ischgl, potrivit datelor Oficiului de Turism al Austriei. Ischgl este urmată în topul preferinţelor turiştilor români de Solden şi Innsbruck, alte două destinaţii austriece ideale pentru practicarea sporturilor de iarnă.

FOTO: ischgl.com

Ischgl este aparte în rândul staţiunilor austriece pentru că aici banii sunt investiţi continuu în instalaţii şi echipamente moderne. Staţiunea le oferă, totodată, turiştilor foarte multe posibilităţi de distracţie după schi, lucru foarte căutat de români.

"Românilor le place să se distreze, iar Ischgl are un concert foarte cunoscut în fiecare an, la începutul şi la sfârşitul sezonului, şi foarte multe activităţi apres-ski", a declarat pentru gândul Gabriele Lenger, directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

Anul acesta, sezonul de iarnă va fi deschis la Ischgl pe 29 noiembrie cu un concert Top of the Montain susţinut de James Blunt.

FOTO: ischgl.com

Până acum, în staţiunea aflată la o altitudine de 1.377 de metri, pe valea Paznaun, între munţii Silvretta şi Verwall, iubitorii sporturilor de iarnă aveau la dispoziţie, printre altele, 44 de instaţii de transport pe cablu şi 238 de kilometri de pârtii, cele mai multe cu un nivel de dificultate mediu.

Anul acesta, turiştii care vor ajunge aici se vor putea bucura de investiţiile de 14 milioane de euro făcute pentru sezonul de iarnă 2014-2015, potrivit reprezentanţilor Oficiului de Turism al Austriei.

Odată cu deschiderea sezonului, în staţiunea tiroleză va funcţiona un nou traseu de teleferic. Segmentul inferior al liniei Pardatschgrat a fost demolat, iar în locul lui a fost amenajată o linie triplă de teleferic. Noul traseu Pardatschgrat parcurge cea mai mare variaţie de înălţime a unei triple linii de teleferic, de 1.251 de metri.

Totodată, prin arena Silvretta Ischgl - Samnaun pârtiile austriece trec peste graniţă în staţiunea vecină elveţiană Samnaun, unde turiştii pot face cumpărături fără taxe. Turiştii găsesc aici şi cel mai vast parc interconectat de Freestyle din Europa şi două parcuri recreative care se extind atât în regiunea austriacă, cât şi în cea elveţiană a arenei.

FOTO: ischgl.com

Şi pasionaţii de snowboarding şi schi liber îşi vor găsi un loc la Ischgl, având în vedere că parcul recreativ PlayStationVita Ischgl cuprinde multiple rampe tip halfpipe, rail şi quarterpipe.

O legitimaţie zilnică de acces în zona schiabilă a arenei Silvretta începe de la 45 de euro, iar copiii cu vârste de până în opt ani au acces gratuit, în compania unui părinte. Adolescenţii până în 16 ani beneficiază şi ei de reduceri. Mai multe detalii pe www.ischgl.com.

Citește și: