Loredana VOICULESCU
6710 vizualizări 28 nov 2012

UPDATE 17:33 Premierul Victor Ponta va "vizita" joi tronsoanele 6 şi 7 ale Autostrăzii A2, respectiv Cernavodă – Medgidia şi Medgidia - Constanţa, potrivit programului public al primului ministru, transmis gândul de Biroul de presă al Guvernului.


Românii vor putea ajunge mai repede pe litoral, începând de joi. Autostrada care leagă Bucureştiul de Constanţa este gata, pe ambele sensuri de circulaţie.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că joi, 29 noiembrie, va avea loc "ceremonia oficială de recepţie" la terminarea lucrărilor pentru tronsoanele 6 şi 7 ale autostrăzii A2, respectiv Cernavodă – Medgidia şi Medgidia - Constanţa.

În ultima lună, premierul Victor Ponta a anunţat în două rânduri, că autostrada urma să fie inaugurată pe 15-16 noiembrie.

Contactat de gândul, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a refuzat să confirme sau să infirme prezenţa premierului Victor Ponta la "ceremonia oficială de recepţie", anunţată de Compania Naţională de Autostrăzi.

"Lucrările de construcţie pentru tronsonul Cernavodă – Medgidia au fost executate de Asocierea Astaldi spa-Max Boegl Romania SRL cele pentru tronsonul Medgidia - Constanţa de Asocierea Astaldi SpA – Max Bögl, iar serviciile de consultanţă sunt asigurate de Asocierea S.C. Search Corporation SRL/S.C. Tecnic Consulting Engineering Romania SRL", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Valoarea totală a proiectului de construcţie a autostrăzii Cernavodă-Constanţa este de 1,48 miliarde lei (fără TVA). Proiectul a fost finanţat din fonduri europene. Sprijinul financiar nerambursabil alocat prin Fondul de Coeziune este de circa 350 milioane lei (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene este de 85%, diferenţa fiind asigurată de la bugetul de stat şi BEI. 

În luna iulie premierul Ponta a participat la deschiderea circulaţiei pe Cernavodă -Medgidia doar pe o bandă pe sens. După ce se va deschide traficul şi pe cea de-a doua cale, întreaga autostradă care leagă Capitala de Constanţa va fi finalizată pe ambele sensuri.

Citește și: