Loredana VOICULESCU
17934 vizualizări 16 ian 2014

Premierul Victor Ponta şi ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, au prezentat joi, după semnarea memorandumului cu asocierea  Vinci-Strabag-Aktor, proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov care va fi mai scurtă cu 5 kilometri şi mai scumpă cu 0,6 miliarde de euro faţă de datele prevăzute în anunţul de concesiune publicat de CNADNR în decembrie 2012.

Premierul Ponta a anunţat joi că autostrada Comarnic- Braşov va avea o lungime de fix 53,215 kilometri, la care se vor adăuga 7 kilometri de drumuri de legătură.

În anunţul de concesiune publicat de CNADNR în decembrie 2012 lungimea autostrăzii era de 58 de kilometri, mai exact tronsonul Comarnic-Braşov fiind cuprins între km 110+600 şi km 168+600 din autostrada Bucureşti-Braşov.

Întrebat de ce autostrada nu mai are 58 de kilometri, Dan Şova, ministrul delegat pentru pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, a avut joi o explicaţie inedită, piperată cu inexactităţi şi propoziţii neterminate.

“Când s-a spus de 58 de km era în contractul iniţial din 2011 (în 2011 nu a existat nici un contract referitor la Comarnic-Braşov n.n.). Ca să scădem preţul a trebuit să schimbăm puţin în negocieri traseul autostrăzii, ca să îl trecem prin locuri mai uşoare, ca să spun aşa, ca să scadă preţul. Ca să scăzi preţul la km cu 7 milioane euro pe km ori 58 (km) faceţi calculul sunt 400 milioane euro faţă de contractul iniţial. Şi atunci s-a lungit puţin ...Pe de altă parte s-au mai adăugat câteva sute de metri la soluţia tehnică de unire a autostrăzii cu centura Braşov”, a declarat joi Dan Şova la conferinţa de la Guvern.

Mai scumpă cu 0,6 miliarde euro

Nici costul nu mai este cel estimat de Compania Naţională de Autostrăzi, actualul preţ anunţat joi de Ponta, de 1,8 miliarde de euro, fiind cu 0,6 miliarde de euro mai mare decât valoarea din anunţul CNADNR.

Ambele costuri includ construcţia, cât şi alte costuri precum proiectarea, întreţinerea, operarea autostrăzii.

În anunţul publicat de CNADNR în decembrie 2012 valoarea estimată a contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Comarnic-Braşov, km 110+600 – km 168+600 valoarea estimată a contractului este de 5.325.098.735 lei fără TVA, adică circa 1,2 miliarde euro fără TVA sau echivalentul a 1,48 miliarde de euro, cu TVA inclus, luând în considerare cursul mediu din 2012 de 4,45 lei pentru un euro.

“Costul de construcţie, proiectare, project management, ingineri independenţi, sisteme de tarifare, tot ceea ce ţine este estimat la 1,8 miliarde de euro, efectiv construcţia va reprezenta 28 de milioane de euro/km, în condiţiile în care va cuprinde trei tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri, deci o construcţie tehnică extrem, extrem de dificilă”, a declarat Ponta.

Reiese că autostrada va costa în total cu 0,6 miliarde de euro mai mult decât valoarea estimată în anunţul CNADNR.

Şova: Nu a crescut suma de la 1,2 la 1,8 miliarde euro

Pe de altă parte, întrebat de ce preţul autostrăzii a crescut de la echivalentul a 1,2 miliarde de euro la 1,8 miliarde de euro, Şova a negat şi s-a încurcat puţin în număr de kilometri.

“Nu a crescut suma de la 1,2 la 1,8 (miliarde euro). Structura de preţ este de 1,07 miliarde de euro pe 50 de km şi încă 396 de milioane euro pe cei 20 km de tunele. Deci sunt 20 de km de tunele şi restul de 40 de km până la 60 costă 1,070 miliarde euro. Deci este cam 1,5 miliarde euro costul de construcţie”, a spus Şova, aruncându-şi ochii din când în când pe hârtiile pe care le avea în faţă.

El a adăugat că diferenţa între 1,5 miliarde de euro şi 1,8 miliarde de euro sunt “cheltuielile cu proiectarea, project managenet, consultantul de proiect, sistemul inteligent de trafic”, aspecte ce nu apar în anunţul publicat în seap de CNADNR odată cu lansarea procedurii de concesiune, în decembrie 2012.

De menţionat că suma de 1,8 miliarde de euro va fi asigurată de constructori, apelând la bănci finanţatoare. Constructorii îşi vor recupera banii din taxa de utilizare, precum şi din "plăţi de disponibilitate" achitate de Guvern.

„Din taxa de utilizare Guvernul plăteşte ratele fixe. Dacă taxa este mai mică, plătim mai mult de la buget, dacă taxa este mai mare, plătim mai puţin de la buget”, a spus Ponta.

Aşadar, dacă şoferii folosesc autostrada şi plătesc pentru asta, statul nu mai trebuie să platească diferenţa dintre cât a investit constructorul şi cât a incasat. În plus, există un plafon maxim al ratelor plătite de statul roman: 3,12 milioane euro pe lună, potrivit ştirileprotv.ro

Ce garanţii există că a treia încercare a Vinci nu va eşua, ca celelalte două?

Întrebat ce garanţii există că Vinci şi Aktor vor reuşi, de această dată, să construiască autostrada, după alte încercări eşuate, Ponta a răspuns zâmbind: “Alt guvern”.

La insistenţa jurnalistului dacă sunt prevăzute garanţii financiare sau penalităţi în caz de eşec, Ponta a evitat un răspuns tranşant.

“Dincolo de penalităţi şi celelalte lucruri, eu cred că până acum precedentele încercări au eşuat în primul rând, din cauza României, nu din cauza constructorului. Doi, nu există o garanţie mai puternică, o spun aşa, pe înţeles, nu o spun juridic, cum ar spune domnul Şova, o spun pe înţelesul nostru, al tuturor, decât faptul că până în 2017, când e gata autostrada, statul român nu dă nici un ban. Sigur, o să facem doar exproprierile, dar exproprierile nu sunt scumpe, pentru că nu trec prin zona intravilană. Proiectul este extravilan, şi atunci banii de exproprieri îi avem deja de anul acesta, ca să se poată să se lucreze”, a arătat Ponta.

Nici alte insistenţe ale reporterului nu s-au soldat cu un răspuns concret din partea premierului.

“O să vă spun din contract, dar repet pe înţelesul tuturor: atâta timp cât nu primesc nici un leu de la statul român, până nu termină autostrada, daţi-vă seama că e cel mai mare interes al lor, ca şi al nostru evident, să o termine, ca să începem să le dăm banii”, a spus Ponta.

Potrivit Mediafax, statul estimează că va plăti constructorilor până la 1 miliard de euro pentru întreţinerea autostrăzii Comarnic - Braşov pe perioada de 26 de ani a contractului de concesiune, din banii încasaţi prin taxarea şoferilor, suma fiind separată de costul de construcţie şi proiectare.

"Este foarte greu de apreciat în momentul ăsta, pentru că acel aşa-numit financial closing nu este finalizat. Eu v-am spus evaluarea noastră, şi puteţi calcula şi dumneavoastră, ne va costa 52.000 de euro pe lună pe kilometru, înmulţiţi cu 60, vedeţi cât iese. Aceasta este o sumă plafon, aceasta este suma maximă. Ca să ajungi să-ţi plătească cineva suma maximă, trebuie să o justifici, trebuie să arăţi lucrările pe care le-ai făcut, întreţinerea, trebuie să justifici. Maxim pe lună este 52.000 euro pe un kilometru, şi trebuie să vă gândiţi că este un kilometru de autostradă în munte, unde ai şase luni de iarnă, gradul de uzură este foarte mare, o dată la cinci ani, conform contractului, se fac reparaţii capitale", a mai declarat Dan Şova, în conferinţa de presă, după ce a fost întrebat la cât se angajează statul să plătească anual asocierii care va construi autostrada Comarnic - Braşov.

Autorităţile nu au anunţat care sunt băncile care vor finanţa construcţia autostrăzii, motivând că discuţiile cu ele nu s-au finalizat.

Premierul Ponta şi ministrul Dan Şova s-au întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a câştigat licitaţia pentru construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, prilej cu care cele două părţi au semnat un Memorandum de înţelegere.

 

Citește și: