138 vizualizări 14 apr 2010

Cu numai patru zile înainte de expirarea perioadei în care nu trebuie să plătească niciun fel de penalizare, reprezentanţii consorţiului franco-elen Vinci-Aktor au anunţat că nu mai vor să construiască Autostrada Zăpezii Comarnic - Braşov. Pentru că nu au reuşit să facă rost de bani, constructorii străini au încercat să prelungească termene şi să modifice substanţial obligaţiile de plată care-i revin statului român. "N-au insistat să prelungească termene, au venit şi au zis cu voce mică să mai lungim, că n-au de unde să facă rost de bani. Eu le-am spus: dom`ne, ce vreţi voi nu-i posibil, că vine DNA şi facem puşcărie. I-am spus unuia de acolo în franceză celebra expresie «PMP», adică Police - Menottes - Prison (poliţie - cătuşe - puşcărie - n.red.)", a declarat pentru Gândul ministrul Radu Berceanu. El a explicat că foarte curând va fi reluată procedura de licitaţie, pentru a selecţiona un alt constructor. "Mie-mi pare rău că am ajuns în situaţia asta, pentru că era primul contract de acest gen pe care-l semnam. Ce m-a deranjat însă pe mine este că toţi mâncătorii de ... când n-aveam contract ziceau că de ce nu facem autostradă, pentru ca apoi, când aveam contract, să caute tot felul de bube", a mai spus ministrul.

Scrisoarea oficială de încetare a contractului, semnat la 18 ianuarie, a sosit la minister ieri. Timp de 90 de zile de la semnare, termen care expira duminica viitoare, denunţarea unilaterală nu este însoţită de plata niciunei despăgubiri.

A doua încercare eşuată

Consorţiul franco-elen Vinci - Aktor, care a câştigat licitaţia pentru construcţia în regim de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov, în lungime de 55 km, cunoscută şi sub numele de Autostrada Zăpezii, trebuia să atragă de pe pieţele financiare 1,5 miliarde de euro.

Contractul de concesiune pentru construcţia acestui tronson de autostradă are o istorie de peste şase ani. În 2004, ministrul PSD al Transporturilor, Miron Mitrea, a semnat cu mai multe firme contracte pentru construcţia, tot în regim de concesiune, dar pe porţiuni, a autostrăzii Ploieşti - Braşov. Înaintea semnării contractelor, nu s-a organizat însă niciun fel de licitaţie, fiind vorba de o atribuire directă, care a ridicat numeroase suspiciuni în legătură cu corectitudinea. Proiectul de hotărâre de Guvern nu a primit nici măcar avizul Ministerului Justiţiei. De aceea, după schimbarea politică de la finele lui 2004, contractele au fost reziliate şi procedurile au fost reluate în primul mandat al lui Radu Berceanu, de această dată fiind organizată o licitaţie. Câştigătorul, con­cernul franco-elen Vinci - Aktor, a fost anunţat în primăvara lui 2009. Vinci se afla şi în 2004 pe lista firmelor alese de Miron Mitrea pentru una dintre por­ţiuni. Ezitările au ridicat pre­ţul de construcţie a autostrăzii, de la 1,3 mld. euro în 2004, la 1,5 mld. în prezent (valoarea estimată). Dacă nu se rezilia contractul, autostrada ar fi trebuit să fie funcţională peste patru ani, după care investitorul urma să înceapă recuperarea investiţiei, din taxa de acces şi din plăţi făcute de sta­tul român.

Citește și: