Tudor Ionescu
610 vizualizări 26 iul 2018

Dacă tendinţa se va menţine şi astăzi, Zuckerberg va coborî trei locuri, până pe locul 6 în indexul miliardarilor Bloomberg.

Compania Facebook a raportat miercuri că numărul de utilizatori care folosesc platforma socială este mic comparativ cu aşteptările, ceea ce a reprezentat un semnal de alarmă pentru investitori.

Potrivit Bussiness Insider, într-o primă fază, valoarea acţiunilor a scăzut cu 10%, ca urmare a anunţării rezultatelor financiare. Ulterior, pe fondul avertismentelor lui Mark Zuckerberg cu privire la o reducere a creşterii veniturilor, combinată şi cu o creştere a cheltuielilor, valoarea acţiunilor a scăzut cu încă 14%, ducând totalul la 24%. În termeni nominali, pierderea a fost de circa 150 de miliarde de dolari.

Între timp, cotaţia unei acţiuni Facebook la Nasdaq a ajuns la 173,50 de dolari, de la o valoare iniţială de 214,67 de dolari. Este echivalentul unei scăderi de 20%.

Pe trimestrul al doilea, Facebook a raportat venituri de 13,23 miliarde de dolari, cu 70 de miliarde mai puţin decât se anticipase. În plus, numărul mediu al utilizatorilor lunari a fost de 2,23 miliarde de persoane, cu 20 de milioane mai puţin decât se estimase iniţial. La aceste scăderi se mai adaugă şi o potenţială reducere a vânzărilor în a doua jumătate a acestui an, de la 42% la 35%.

Este a doua oară anul acesta când acţiunile Facebook suferă o scădere considerabilă. În urmă cu câteva luni, cu ocazia dezvăluirilor privitoare la accesul ilegal al companiei Cambridge Analytica la datele câtorva zeci de milioane de persoane, valoarea acţiunilor Facebook scăzuse cu 8%.

Foto: Hepta

 

Citește și: