Loredana VOICULESCU
4389 vizualizări 12 apr 2013

Peste 2.400 de persoane şi-au depus CV-ul pentru a ocupa un post de conducere în Hidroelectrica, în cadrul procesului de recrutare desfăşurat de administratorul judiciar al companiei.

Hidroelectrica a scos la concurs 67 de poziţii de top si middle management, ceea ce echivalează cu 40 de candidaţi pe fiecare loc. 

„Este o provocare profesională să conduci o companie de stat şi mă bucur să constat că manageri cu un background impresionant, care au făcut cariera in mari corporaţii financiar-bancare sau din domeniul energiei au aplicat pentru un nou început la Hidroelectrica”, continua Remus Borza.

Borza a declarat pentru gândul că salariul mediu pentru posturile scoase la concurs este de 3.000 de euro. "Salariul va avea o parte fixă şi una viariabilă, care va depinde de îndeplinrea anumitor ţinte, precum volumul de producţie sau vânzările realizate.

Procesul de recrutare pentru poziţii de management al Hidroelectrica a debutat în 20 martie, iar CV-urile celor interesaţi au putut fi încărcate pe site-ul companiei până pe 10 aprilie a.c..

La incheierea etapei de recepţionare a CV-urilor au fost inregistrate 2447 de aplicaţii.

Selectia CV-urilor se va încheia în 20 aprilie. Programările pentru următoarea etapă de selecţie – interviurile cu candidaţii selectati – încep la 22 aprilie.

Citește și: