Cristina ANDREI
2127 vizualizări 28 feb 2018

„În acest moment, criptomonedele sunt folosite pentru a cumpăra fentanil şi alte tipuri de droguri şi medicamente, deci reprezintă o tehnologie rară care cauzează moarte într-un mod extrem de direct”, a transmis Gates. Spre deosebire de banii cash, care sunt la fel de greu de monitorizat, criptomonedele pot fi utilizate la mare distanţă şi în mod anonim, fapt care face şi mai greu controlul lor. 

Afaceristul a sugerat şi că investiţiile în acest sector reprezintă idei foarte proaste: „Cred că valul speculativ în jurul criptomonedelor este extrem de riscant”. 

În cadrul aceluiaşi interviu, Gates a avut cuvinte dure şi la adresa altor tehnologii speculative, precum conceptul Hyperloop al lui Elon Musk: „Nu sunt sigur că ideea de Hyperloop are vreun sens. Să faci asta în siguranţă este greu”, a mai spus acesta. 

Totuşi, fondatorul Microsoft a demonstrat o abordare pozitivă în ceea ce priveşte evoluţia generală a tehnologiei, respingând ideilor conform cărora automatizarea ar putea avea consecinţe negative asupra economiei globale. „Automatizarea a condus la productivitate încă de la Revoluţia Industrială încoace, iar acum că avem componenta de software, aceasta va trebui să accelereze, iar noi va trebui să ne gândim cum să îi educăm pe oameni pentru noile slujbe care vor apărea”. 

„Per total, automatizarea este un lucru extraordinar, în final nu vom mai trebui să muncim atât de mult, dar încă suntem la cel puţin o generaţie distanţă de o mare schimbare în acest sector”, a explicat Bill Gates. 

 

Citește și: