227 vizualizări 3 aug 2010

Dintr-o eroare, în articolul cu titlul "Miliardari de top, în clasamentul datornicilor la stat. Ce firme private au restanţe la buget", apărut în ediţia din 3 august a ziarului Gândul, societatea Astra Vagoane Arad a fost confundată cu Astra Vagoane Călători Arad. Prima, aparţinând omului de afaceri Cristian Burci, înregistrează datorii de 63,57 milioane lei la bugetul statului, potrivit evidenţelor Fiscului.

Cea de-a doua este controlată de Valer Blidar şi nu are datorii la bugetul statului. La Astra Vagoane Călători, în această vară va începe construcţia primului tramvai cu podea joasă din România, denumit Imperio, în colaborare cu concernul Siemens. Fabrica arădeană, care a produs garnituri de metrou, va avea o capacitate de 30-35 de vagoane pe an. Noua activitate de producţie a tramvaielor va spori cu până la 30% afacerile uzinei de la Arad. Potrivit declaraţiilor făcute, la semnarea contractului, de Valer Blidar, partea sa de investiţie se va ridica la aproximativ 6 milioane euro şi tot atât va fi şi participarea germanilor.

Proprietarul Astra Vagoane Călători a declarat că tramvaiele produse la Arad vor fi vândute atât pe piaţa internă, cât şi la export. Omul de afaceri spune că piaţa românească are nevoie în următorii zece ani de 1.500-2.000 de tramvaie noi, economice. Ţinta Astra Vagoane Călători este să acopere 15% din acest necesar, deşi, în momentul de faţă, în România nu mai există un alt producător de tramvaie. De asemenea, compania arădeană a semnat un contract pentru livrarea de vagoane de cale ferată către un operator feroviar italian. La Arad se produc vagoane de călători la preţuri reduse, de la 550.000 şi până la 850.000 de euro. Compania, care a avut în 2008 o cifră de afaceri de 65 milioane euro şi un profit net de 26 milioane euro, este furnizorul principal de vagoane al CFR Călători. (A.B.)

Citește și: