Victor Rotariu
4676 vizualizări 20 mai 2011

Autostrada Soarelui va putea fi parcursă din această vară pe variante ocolitoare pe porţiunea de 20 de kilometri dintre Cernavodă şi Medgidia şi pe o singură bandă pe sens pe tronsonul Basarabi - Constanţa dar şi pe centura ocolitoare a Constanţei, după cum a anunţat joi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

"Din punctul nostru de vedere este o mare realizare faţă de anul trecut. Şi ce este cel mai important este că vom scoate traficul greu din Constanţa pe centură", a declarat ministrul, citat de Mediafax.

Din oraşul natal al preşedintelui se va merge spre mare pe un singur sens de mers

Asta înseamnă că în această vară se va putea circula pe Autostrada Soarelui, Bucureşti-Constanţa, în următorul fel: 75% din distanţă în regim normal de autostradă (tronsonul de 151 de km dintre Bucureşti şi Cernavodă), circa 10% pe variante ocolitoare (Cernavodă-Medgidia, 20 km nu este finalizată) şi aproximativ 15% pe un singur sens de deplasare (Medgidia-Constanţa 31,8 km), în total fiind vorba despre 203 km, din Bucureşti până în Centura Constanţei.

Aceasta însă într-un caz fericit. Ministrul Transporturilor nu a declarat că se va circula pe Medgidia-Constanţa pe un singur sens de mers, ci pe Basarabi-Constanţa, care reprezintă cam jumătate din acest tronson. Despre cealaltă jumătate de tronson ministrul nu a declarat nimic joi. Ministrul a evitat astfel să vorbească despre tot proiectul şi s-a mulţumit să se refere doar la bucata de autostradă care va face legătura între oraşul natal al preşedintelui României, Traian Băsescu, şi Constanţa.

La mijlocul lunii februarie însă, Anca Boagiu a declarat, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul tronsonului Medgidia-Constanţa, că în această vară se va putea circula, începând cu 30 iunie, doar pe o singură bandă, urmând ca recepţia să fie făcută abia un an mai târziu, după extinderea la două benzi pe sens. Principala problemă pe acest sector o reprezintă descărcările arheologice, respectiv studierea de către experţi a siturilor arheologice descoperite în zonă.

Pe Cernavodă-Medgidia se va merge bine, dar pe varianta ocolitoare, după cum a explicat Boagiu

Pentru celălalt tronson, Cernavodă-Medgidia, de 20 de km, ministerul a lansat, acum o lună, anunţul de intenţie privind o nouă licitaţie.
Ministerul a anulat contractul cu firma franceză Colas acum două luni pentru că, susţine ministrul Boagiu, francezii ar fi cerut mai mulţi bani după modificarea proiectului iniţial, deşi traseul era mai scurt. În replică, oficialii firmei Colas au declarat că problema principală a fost că ministerul, prin CNADNR, nu a efectuat exproprierile la timp, ceea ce înseamnă că nu au avut, fizic, pe unde să construiască autostrada.

La începutul lunii martie Anca Boagiu a declarat că se va putea merge din Bucureşti la Constanţa pe autostradă, însă pe porţiunea Cernavodă-Medgidia se va circula pe rute alternative. "Vom ajunge pe autostradă la mare, dar între Cernavodă şi Medgidia pe rute ocolitoare, adică nu pe autostradă", a afirmat atunci ministrul.

"Regii asfaltului" au primit "cartonaş roşu" de la minister

Probleme mari sunt însă şi pe tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, de 42,5 kilometri. Ministerul a trimis o notificare de reziliere consorţiului care execută proiectul, respectiv către UMB Spedition, Pa&Co International, Euroconstruct Trading '98 şi Tehnostrade. Motivele au fost, după cum a explicat joi ministrul Transporturilor, faptul că firmele au părăsit şantierul şi că au cerut mai mulţi bani. UMB Spedition este deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, Pa&Co International de către Costel Căşuneanu iar Euroconstruct Trading '98 de către Dan Besciu. Problemele apărute pot fi rezolvate de către constructori, în urma unor discuţii cu ministerul, până cel târziu pe 30 mai.

FOTO: MediafaxFoto/ Mircea Roşca

Citește și: