1913 vizualizări 20 iun 2016

De departe, demnitarul cu cele mai mari ve­nituri încasate anul trecut este ministrul eco­nomiei, Costin Borc, care a primit un „pa­chet“ de plecare de la Lafarge în cuantum de 3,5 mil. lei (echivalentul a circa 65.000 de euro pe lună). El a explicat însă că 2015 a fost un an atipic pentru veniturile pe care le-a primit.

„Veniturile salariale din anul 2015 sunt diferite de cele dintr-un an obişnuit. Ele includ veniturile salariale obişnuite, bonusul pentru anul 2014, un bonus special con­diţionat de performanţa pe perioada vân­zării activelor Lafarge din România, contra­valoarea acţiunilor de performanţă de­ţinute la Lafarge ce nu au putut fi transfe­rate către sa­lariat, salariile com­pen­satorii la desfacerea con­tractului de către Lafarge, cât şi bonusul pentru anul 2015 care a fost plătit odată cu suspendarea con­tractului de muncă la lichidarea lunii noiem­brie 2015. Veniturile salariale obişnuite includ atât salariul net, cât şi bene­ficiile în natură (tichete de masă, asi­gurare medicală internaţională, contri­buţie la pensie privată grup, taxe şcolarizare fiu pentru anul şcolar 2014-2015 şi taxe şcolarizare fiică pentru anul şcolar 2015-2016)“, se arată în declaraţia de avere.

La rândul său, premierul Cioloş a venit la guvernare după ce a primit o indemnizaţie „tran­zitorie“ pentru tot anul trecut în va­loare de peste 8.500 de euro pe lună, în pre­zent el câştigând de 3 ori mai puţin. Tot de 3 ori mai puţin câştigă în prezent şi şeful Fis­cului, Dragoş Doroş, care a renunţat la funcţia pe care o avea la firma de consultanţă fiscală KPMG. O scădere mai accentuată a veniturilor o resimte însă Manuel Costescu, secretarul de stat responsabil cu promovarea României în faţa investitorilor străini, care a lăsat salariul de bancher de peste 21.000 de euro pe lună pentru un venit lunar de circa 1.100 de euro.

CITEŞTE CONTINUAREA PE ZF

Citește și: