Corina VÂRLAN
140595 vizualizări 27 iul 2014

Maria abia a absolvit liceul, ştie limba engleză la nivel avansat, ştie să înoate şi are o stare de sănătate impecabilă. Practic, are toate atributele necesare pentru a se angaja ca stewardesă. Îşi doreşte să obţină un astfel de job pentru că a auzit că salariile sunt mari şi pentru că job-ul îi oferă posibilitatea de a călători în colţuri ale lumii în care altfel nu ar ajunge niciodată.

Toate aceste caracteristici nu îi sunt însă suficiente pentru a deveni însoţitoare de bord. În cazul multor companii străine, care oferă şi cele mai bune salarii, aplicaţia sa nici nu ar fi luată în considerare având în vedere că Maria are doar 18 ani, nu 21 aşa cum cer unii angajatori.

Atitudinea pozitivă şi aspectul fizic plăcut nu sunt nici ele de ajuns dacă vrei să te transformi în candidatul perfect vânat de companiile aeriene. Cunoştinţele teoretice şi practice în domeniu sunt, la rândul lor, extrem de importante.

Perfecţiunea însoţitorilor de bord se verifică de la dioptria ochelarilor până la înălţimea lor stând pe vârfuri

Personalitatea celor care vor să urmeze o carieră ca însoţitor de bord este importantă, dar angajatorii caută candidaţi care să se înscrie, din cap până în picioare, în anumite standarde fixe.

VÂRSTĂ

Vârsta minimă la care te poţi angaja ca stewardesă este de 18 -21 de ani, în funcţie de companie. În România, persoanele care vor să se angajeze la Tarom îşi pot începe cariera de la 18 ani. În cazul Blue Air, însoţitoarele de zbor trebuie să aibă cel puţin 21 de ani.

Vârsta maximă de angajare ca stewardesă este, în general, de circa 40 de ani.

ÎNĂLŢIME

Limita minimă a înălţimii pe care trebuie să o aibă însoţitorii de bord este, în general, de 1,58 metri. Aceasta variază însă de la o companie la alta.

- Wizz Air: 1,65 metri

- Lufthansa: 1,58 - 1,75 metri

- Swiss: 1,58 metri

- Qatar Airways: 2,12 metri stând pe vârfuri cu mâna ridicată

- KLM: cel mult 1,85 metri (fără tocuri)

- British Airways: 1,58 - 1,85 metri

- Etihad Airways:  2,1 metri stând pe vârfuri cu mâna ridicată (fără tocuri)

DIOPTRII

O persoană care vrea să devină însoţitor de bord, dar are probleme cu vedere, trebuie să se încadreze în intervalul +/-4 - +/-5 dioptrii, dacă vrea să fie recrutată. Altfel, pică automat examenul medical.

PERSONALITATE

- atitudine pozitivă, empatică

- abilitatea de a te adapta uşor la oameni şi lucruri noi

- spontaneitate

- abilităţi excelente de comunicare

- capacitate de muncă sub presiune

- capacitate de lucru în echipă

ATRIBUTE FIZICE

Angajatorii, fie ei din România sau din străinătate, cer ca viitorii angajaţi să aibă o condiţie fizică excelentă.

- stare de sănătate impecabilă

- abilitatea de a înota

CUNOŞTINŢE TEORETICE

Cunoaşterea limbii engleze este o cerinţă comună la angajarea în companiile aeriene, fie ele din ţară sau din străinătate.

- candidaţii trebuie să ştie să vorbească fluent şi să scrie corect în limba engleză.

- unele companii din străinătate cer ca limba engleză să nu fie vorbită cu accent

- cunoaşterea altor limbi străine, fie şi la nivel mediu, reprezintă întotdeauna un plus în faţa angajatorului

Orice persoană care vrea să devină stewardesă trebuie să deţină cel puţin o diplomă de absolvire a examenului de bacalaureat

Pregătirea teoretică în domeniul aviaţiei este şi ea importantă. Aceasta este obţinută prin participarea la cursuri speciale unde înveţi noţiuni de legislaţie, proceduri care trebuie respectate în situaţii normale şi în situaţii de urgenţă, limba engleză, dar şi geografie, meteorologie şi noţiuni de transport aerian, de medicină şi de securitate aeronautică.

ALTE CERINŢE

Există companii care le cer viitorilor angajaţi experienţă în relaţiile cu consumatorii, cunoştinţe de vânzări sau chiar deţinerea unui carnet de conducere clasa III.

INTERZIS

- tatuaje vizibile atunci când îmbraci uniforma sau expuse în timpul orelor de lucru

- piercing-uri (în cazul unor companii, exemplu: Wizz Air), în afară de cele care nu se află la vedere

Bărbaţii au şi ei şanse să devină însoţitori de bord şi chiar pot face faţă mai bine cerinţelor acestui post, cu un program aglomerat şi curse lungi, potrivit specialiştilor în domeniu. Unele companii cer ca bărbaţii care vor să obţină un astfel de post să aibă stagiul militar terminat.

Ce salarii pot câştiga stewardesele

Salariile unei însoţitoare de bord pot varia de la 1.000 de euro la 4.500 de euro. Spre exemplu, o stewardesă care lucrează pentru Tarom sau pentru Wizz Air primeşte un salariu de cel mult 4.400 de lei pe lună (echivalentul a 1.000 de euro), potrivit informaţiilor existente pe piaţă.

Tinerele fără experienţă mare, abia ieşite de pe băncile şcolii, au însă un salariu lunar de 2.650 de lei - 3.090 de lei (echivalentrul a cel mult 700 de euro).

Însoţitorii de bord care lucrează pentru Qatar Airways obţin lunar salariu care pornesc de la 1.000 de euro şi pot ajunge şi până la 2.000 de euro, în funcţie de orele de zbor efectuate, potrivit unor informaţii obţinute recent de gândul din partea unor surse din companie.

Tinerele stewardese de la Emirates câştigă aproximativ 1.700 de euro pe lună, la o medie de 80 de ore de zbor, la care se adaugă diurne, iar cele de la Alitalia câştigă între 13.250 de lei şi 19.875 de lei (echivalentul a până la 4.500 de euro).

Unde înveţi cum să devii stewardesă

În România, tinerele şi tinerii care îşi doresc urmeze o carieră ca însoţitori de zbor pot obţine licenţa necesară de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, de la Carpatair Flight Training sau de la compania de aviaţie Fly Level.

Recent, şi compania RSC Consulting, deţinută de Steluţa Racolţă, fost director general al firmei de asigurări ARDAF, a implementat un proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin POSDRU, pentru calificarea a 564 de tinere care vor să aibă pe viitor un job de stewardesă.

"Selecţia constă într-o probă eliminatorie care implică susţinerea unui test scrius în limba engleză. Dacă trec de această etapă, concurentele trebuie să participe şi la un interviu în limba engleză, probă definitorie pentru admiterea lor la cursurile de calificare în ocupaţia de însoţitoare de bord", a explicat Racolţă, potrivit Ziarul Financiar.

Interesul din ce în ce mai mare al tinerilor pentru locurile de muncă din domeniul aviaţiei este confirmat şi de număr candidatelor înscrise în proiectul celor de a RSC Consulting. În total, 730 de românce s-au înscris, dintre care aproximativ 300 şi-au confirmat deja prezenţa la probele de selecţie de la Cluj-Napoca.

Pentru fi atestat pentru meseria de însoţitor de bord de la Carpatair Flight Training trebuie să ai cel puţin 18 ani şi să ştii limba engleză la nivel mediu. Persoanele care vor să se înscrie la cursurile un învaţă, printre altele, noţiuni de legislaţie aeronautică, tehnici de acordare a primului ajutor şi modul în care trebuie să relaţioneze cu pasagerii, trebuie să treacă de un test scris în limba engleză şi o examinare orală, tot în limba engleză.

Cei care optează pentru cursurile şcolii private de aviaţie Fly Level trebuie să aibă cel puţin 18 ani, să cunoască limba engleză şi geografie, să aibă o stare de sănătate bună şi să fie "zâmbitori şi serioşi". Şi ei trebuie să treacă de un examen de admitere ce constră într-un test scris şi oral la limba engleză, un test grilă la Geografia României şi a Europei şi de un interviu. 

Milioane de pasageri călătoresc anual cu avionul

Anul trecut, 10,7 milioane de pasageri au călătorit cu avionul, potrivit deteor Institutului Naţional de Statistică. Numărul acestora este în scădere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat cu aproape 77.000 de pasageri în plus.

Tarom transportă anual circa 2,2 milioane de pasageri, în timp ce compania low-cost Blue Air transportă circa 1,3 miliaone de pasageri, iar Wizz Air are 3,2 milioane de pasageri pe piaţa locală.

 

Citește și: