Loredana VOICULESCU
3203 vizualizări 15 oct 2015

Asocierea ar urma să construiască şi două noduri rutiere pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, în dreptul intersecţiei cu Centura Capitalei, respectiv la Moara Vlăsiei.

Contractul “Proiectare şi execuţie finalizare Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti, Sector 1, km 0+000 + km 3+325; Nod Centura Bucureşti, km 6+500 şi Nod Moara Vlăsiei, km 19+500” a fost atribuit prin licitaţie deschisă. 

Durata contractului este de 70 luni din care 4 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie şi 48 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

"În prezent, procedura de achiziţie publică se află în perioada de depunere a unor posibile contestaţii împotriva rezultatului procedurii", a anunţat compania de drumuri.

Traficul pe autostrada Bucureşti - Ploieşti a fost deschis în vara anului 2012, cu restricţii de viteză, după mai multe amânări, însă primii 6,5 kilometri ai autostrăzii nu au fost finalizaţi integral.

Lucrările pe tronsonul de 6,5 kilometri au început în 2012, iar în februarie anul acesta 3,2 kilometri aveau un stadiu fizic al lucrărilor executate de 98%, iar primii 3,3 kilometri erau finalizaţi doar în proporţie de 5%.  Cei 3,3 kilometri vor fi construiţi de consorţiul format din Aktor - firmă care a făcut parte, alături de Vinci, din consorţiul care a pierdut concesiunea pentru Comarnic-Braşov - şi Euro Construct Trading 98, firmă controlată de Dan Besciu, om de afaceri acuzat de evaziune, spălare de bani şi delapidare, cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.
            
 

Citește și: