Cel mai bine plătit angajat al Poliţiei Române, un ofiţer cu funcţie de comandă, a obţinut în luna noiembrie a anului trecut un salariu net de 9.460 de lei, cu peste 2.400 de lei mai mult decât cel primit de şeful statului, Traian Băsescu, conform celor mai recente date publicate pe site-ul instituţiei şi citate de Ziarul Financiar.

La polul opus, s-a aflat tot atunci un alt angajat cu aceeaşi funcţie, dar care a încasat in venit net de doar 2.651 de lei.

Şi funcţionarii publici din cadrul Poliţiei Române primesc la final de lună salarii mari, unele depăşindu-le chiar pe cele ale agenţilor de poliţie. Dacă primii pot câştiga chiar şi 4.355 de lei pe lună, salariile agenţilor de poliţie nu depăşesc 3.466 de lei.

Jandarmii încasează venituri mai mici decât poliţiştii. Cel mai bine plătit ofiţer cu funcţie de comandă din cadrul instituţiei obţinea în luna septembrie a anului trecut 8.420 de lei.

De asemenea, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne primesc salarii mai mari decât cei ai Poliţiei sau ai Jandarmeriei. În acest caz un ofiţer poate câştiga peste 11.000 de lei.

Citește și: