Loredana VOICULESCU
41913 vizualizări 4 apr 2012

Salariile foştilor şefi ai Mic.ro Retail erau între 5.000 şi 10.800 de euro pe lună, după cum reiese din datele publicate de RVA Insolvency, administratorul judiciar al Mic.ro Retail.

Astfel, pe listă se regăsesc şi foşti membri ai Consiliului de Administraţie al grupului Mercadia, între care Vlad Şeitan, care a avut în ianuarie un salariu de 47.139 lei ( circa 10.800 euro), Roxana Baias, al cărei salariu în aceeaşi lună a fost de 24.609 lei (5.600 euro), Anca Vlad - 32.639 lei (7.500 euro) sau Richard Joachim Mansel - 25.459 lei (5.800 euro), după cum rezultă dintr-o notă a RVA Insolvency, administratorul judiciar al Mic.ro Retail. Şerban Mihaela, directorul de operaţiuni, a avut în ianuarie un salariu de 21.459 lei.

Circa 4.500 de foşti salariaţi ai Mic.ro Retail aveau de încasat, la data intrării în insolvenţă a companiei controlate de Dinu Patriciu, circa 2,18 milioane de euro. Suma reprezintă valoarea totală a creanţelor salariale, mai exact salariile pe luna ianuarie, pe jumătate din luna februarie, precum şi bonurile de masă aferente lunii noiembrie şi garanţiile reţinute din salarii.

Lista creanţelor salariale reprezintă doar un "centralizator" întocmit de departamentul de resurse umane din cadrul Mic.ro şi care urmează să fie verificat de administratorul judiciar, corectat şi completat, în conformitate cu prevederile legale, se mai arată în nota administratorului judiciar. Tabelul preliminar al creanţelor urmează să fie intocmit de administratorul judiciar până la termenul stabilit de instanţă, respectiv până pe 23 aprilie 2012.

"Creanţele salariale sunt calculate până la data de 16.02.2012, data deschiderii procedurii, deci, aceasta este explicaţia solicitată de o serie de salariaţi, ce invocă faptul că drepturile salariale sunt mai mici decât cele pe care aceştia consideră că le sunt datorate (pentru luna februarie, de exemplu nu sunt calculate decât până la data de 16.02.2012)", menţionează nota RVA Insolvency.

Pe de altă parte, drepturile salariale ulterioare deschiderii procedurii vor fi calculate separat şi aduse la cunoştinta salariaţilor. "Toate drepturile salariale ce devin scadente la data concedierii, care pentru aproximativ 2500 de persoane este ulterioară datei de 16.02.2012 (concedii neefectuate, salarii compensatorii, preaviz, s.a.) nu sunt incluse în această listă şi vor fi calculate separat şi aduse la cunostinţa celor interesaţi", mai precizează administratorul judiciar.

Data plăţii salariilor restante, necunoscută. "Societatea debitoare nu are disponibilităţi în conturile bancare"

Data la care vor fi plătite creanţele salariale nu este cunoscută. "Cu privire la stabilirea termenelor de plată a acestor drepturi salariale (...) la acest moment, administratorul judiciar nu este în măsură să stabilească şi prezinte termene ferme de plată, întrucât societatea debitoare nu are disponibilităţi în conturile bancare, iar pentru creanţele anterioare deschiderii procedurii, conform legii ce reglemenetează insolvenţa, aceste plăţi oricum nu s-ar putea efectua anterior întocmirii tabelelor de creanţe", mai arată sursa citată.

 

 

 

Citește și: