Ionuţ MORARIU
2113 vizualizări 15 mar 2011

O maşina nouă pierde din valoare chiar şi 20% în numai 12 luni de la data achiziţiei, spun specialiştii din piaţa auto. În acelaşi timp, "una second-hand pierde 10-15%. Ulterior, deprecierea anuală ar trebui să se situeze pentru următorii trei-cinci ani în zona 6-10% pe an pentru un vehicul second-hand", a declarat pentru gândul Bogdan Vulcan, program manager al portalului auto.ro.

Puterea de cumpărare tot mai scăzută a românilor şi creşterea costurilor de înscriere în circulaţie a unei maşini vechi a generat un recul de proporţii pe piaţa auto second-hand. Astfel, în februarie înmatriculările de autoturisme rulate au coborât sub pragul de 10.000 de unităţi, de circa patru ori mai puţin decât în decembrie 2010.

Preţul unei Skoda, imun la criză

În acest context, un amator de maşină second-hand trebuie să fie şi mai atent la deprecierea în timp a autoturismului pe care vrea să îl cumpere. "Se recomandă achiziţionarea unui exemplar cu relevanţă pe piaţa auto locală, dintre mărcile cele mai tranzacţionate şi mai populare, fabricat cu nu mai mult de cinci ani în urmă", spun specialiştii de pe piaţa auto. Iar statisticile arată că proprietarii de Skoda sunt cei care cer şi primesc preţuri similare celor din iunie 2009. În medie, modelele constructorului ceh sunt evaluate pe piaţa second la circa 7.796 de euro, cu numai 5% mai puţin raportat la perioada menţionată. Similar, maşinile Fiat s-au devalorizat cu aproximativ şase procente pe timp de criză, până la nivelul mediu actual de 4.115 euro (vezi tabelul).

Deprecieri moderate consemnează statisticile şi în dreptul maşinilor unor producători precum Volkswagen, Kia, Ford sau Renault. "Aceste mărci au investit de-a lungul anilor în crearea unei imagini de fiabilitate şi costuri reduse, ceea ce explică deprecierea lentă a lor", descrie fenomenul Bogdan Vulcan.

Dacia 1310, campioana descreşterii de preţ

În plus, reprezentanţii portalurilor de anunţuri auto rulate apreciază că declinul preţurilor şi volumelor reprezintă un efect al creşterii, chiar şi de trei ori, a taxei de poluare la prima înmatriculare. Un caz aparte îl reprezintă Dacia 1310. În special datorită vechimii maşinilor scoase la vânzare pe piaţa second, acestea au pierdut aproape jumătate din valoarea consemnată de statistici în iunie 2009. Astfel, proprietarii modelului autohton cer, în medie, mai puţin de 1.000 de euro. La polul opus, Loganul celor de la Dacia se numără printre autovehiculele care îşi conservă bine în timp preţul, deprecierea din perioada menţionată depăşind cu puţin 15%.

Preţuri tot mai mici la eventualele revânzări realizate în ultimii doi ani au obţinut şi proprietarii modelelor Grand Cherokee, Alfa 147 sau Nissan Terrano.

Cele mai scumpe maşini rulate din România

În aceste condiţii, pe site-urile de profil mulţi posesori de autovehicule de lux încearcă să le înstrăineze cât mai repede. Cea mai scumpă maşină scoasă la vânzare în prezent este un Rolls Royce Phantom, pentru care proprietarul cere 600.200 de euro. Pe site-urile de profil autovit.ro şi auto.ro se regăsesc şi alte bijuterii ai căror posesori vor să le vândă. Locul secund în clasament este ocupat de un Maybach 62. El are un preţ de strigare de 238.960 de euro. Maşina, fabricată în 2006, are un rulaj de 45.000 de kilometri. Podiumul este încheiat de un Porsche. Modelul 911 are numai un an vechime iar proprietarul afirmă că a parcurs la volanul ei doar 50 de kilometri. De aceea, solicită un preţ de 218.000 de euro. "Românii au scos la vânzare modele mult mai scumpe ca anul trecut. Astfel, în perioada similară din 2010, preţul maxim cerut pentru un Porsche era de 105.000 euro", spun reprezentanţii auto.ro.

Dacia şi Skoda, lideri autoritari ai pieţei

Numărul înmatriculărilor de autoturisme a crescut cu 22%, în februarie faţă de aceeaşi lună din 2010, până la 3.238 unităţi, potrivit datelor Poliţiei.

Dacia conduce în clasamentul celor mai vândute autoturisme cu 907 unităţi înmatriculate în februarie, cu 70% mai multe faţă de a doua lună a anului trecut. Marca autohtonă a fost urmată în clasament de Skoda şi Volkswagen, cu 382 unităţi (creştere de 40%) şi, respectiv, cu 320 unităţi (avans de 1%).

Citește și: