Loredana VOICULESCU
1418 vizualizări 26 ian 2012

Majoritatea firmelor mari sunt pregătite cu stocuri pentru situaţii neprevăzute, precum cea în care infrastructura rutieră este inccesibilă, astfel că viscolul şi zăpada din ultima perioadă nu vor avea un impact care să conteze în economie, sunt de părere analiştii consultaţi de gândul.

Aceştia avertizează însă că dacă aceste condiţii se vor prelungi o perioadă mai lungă şi dacă autorităţile nu iau măsuri pentru deblocarea drumurilor, efectul negativ s-ar putea resimţi în Produsul Intern Brut (PIB).

Constantin Stroe, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Automobile Dacia, spune că Dacia lucrează cu stocuri pentru două-trei zile, iar în general un eventual efect al blocării drumurilor ar putea fi resimţit de marile companii doar dacă astfel de probleme s-ar întinde pe o perioadă mai mare.

"În primul rând, în judeţul Argeş situaţia nu este atât de gravă ca în alte zone. Pe de altă parte, un eventual efect ar putea fi resimţit doar dacă infrastructura rutieră ar fi blocată mai multe zile. Noi lucrăm cu stocuri pentru două-trei zile, nu avem probleme acum", a declarat pentru gândul Constantin Stroe.

Analistul economic Aurelia Dochia spune că oricum luna ianuarie este o una mai slabă din punct de vedere al ponderii activităţii economice în PIB, această ciclicitate putându-se suprapune peste eventualele efecte negative din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

"Majoritatea firmelor mari sunt pregătite pentru astfel de perioade, şi-au gestionat stocurile. Este greu să estimezi impactul acestor condiţii meteo asupra economiei. Activitatea economică are oricum o fluctuaţie. Luna ianuarie, după sărbătorile de iarnă, este de regulă o lună mai slabă din punct de vedere al activităţii economice. Am putea asista la o suprapunere a ciclicităţii obişnuite a lunii ianuarie cu impactul condiţiilor meteo", spune pentru gândul analistul economic Aurelian Dochia.

Dochia spune că transporturile sunt cel mai influenţate şi indirect şi celelalte sectoare economice. "Dacă este vorba doar de câteva zile, nu cred că efectul (blocării drumurilor din cauza zăpezii-n.r.) în economie poate fi unul care să conteze. Dacă aceste probleme se prelungesc pe o perioadă mai mare, este posibil să existe efecte", conchide Dochia.

"Noroc că la sate mai există şi mămăligă"

Aurel Popescu, preşedintele patronatului din panificaţie Rompan, a declarat pentru gândul că din cauza drumurilor blocate sunt probleme cu aprovizionarea cu pâine mai ales în zonele rurale, situate la distanţe mai mari de fabricile de panificaţie.

"Sunt multe comunităţi unde joi nu a ajuns maşina de pâine, noroc că acolo mai există şi mămăliga. Dar avem probleme şi în oraşe. În Bucureşti joi dimineaţa am avut mari probleme cu aprovizionarea pe străduţele secundare, unde maşina de pâine nu a putut pătrunde, din cauza nămeţilor", a adăugat Popescu.

Reprezentantul Rompan a mărturisit că, din cauza temperaturilor foarte scăzute anunţate pentru următoarele zile, alimentarea cu gaze naturale a fabricilor de panificaţie ar putea avea de suferit.

"Nouă ne este teamă de altceva. S-au anunţat temperaturi foarte scăzute, iar în cazul în care presiunea la gaze naturale scade, noi nu suntem pregătiţi să utilizăm în fabrici un alt combustibil", a spus Aurel Popescu.

Oamenii de afaceri: "Avem alte îngrijorări, ce ţin de problemele din zona euro"

Cristian Pârvan, secretar general la Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), este de părere că este evident că "tot ce înseamnă termen de livrare" este întârziat din cauza drumurilor blocate, dar crede că situaţia nu va dura. "Drumurile sunt blocate, trenurile au întârzieri de 30 de ore. Nu cred că va dura situaţia, vor intra cu tractoarele la deszăpezire. Noi avem alte îngrijorări, ce ţin de problemele din zona euro", a declarat pentru gândul Cristian Pârvan.

Penalităţile la întârzierile pentru export pot ajunge la 25.000 de euro pe oră

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) avertizează că dacă şi în noaptea de vineri spre sâmbătă drumurile vor fi în continuare blocate, s-ar putea ajunge la mari întârzieri, care să pună în pericol transporturile de mărfuri.

"Deocamdată nu sunt întârzieri mari decât în ultimele 24 de ore. Probleme mari vor fi dacă drumurile vor fi blocate şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, dacă autorităţile nu reuşesc să cureţe zăpada. În cazul marilor contracte de export, după depăşirea termenului-limită pentru livrări penalităţile pot ajunge şi la 25.000 de euro pe oră", au precizat pentru gândul reprezentanţii UNTRR.

Ei spun că, având în vedere actualele condiţii meteo, clienţii transportatorilor se arată deocamdată înţelegători. "Sunt şi ei în aceeaşi situaţie. Degeaba mă duc cu camionul la fabrică. Angajaţii de acolo nu au reuşit să ajungă la muncă", au exemplificat oficialii UNTRR.

Citește și: