Alexandra PELE
8018 vizualizări 22 iul 2014

Doborârea aeronavei Malaysia Airlines, soldată cu moartea a 298 de persoane, a dus la închiderea culoarului din estul ţării, unde armata ucraineană se luptă cu rebelii proruşi. O parte din operatorii aerieni au ales România ca rută alternativă, iar traficul a crescut în doar câteva zile cu 15%.

Reprezentanţii ROMATSA spun, însă, că veniturile companiei nu sunt influenţate de această creştere a traficului, cu toate că volumul de muncă al controlorilor a crescut.

”Veniturile ROMATSA nu sunt influenţate semnificativ. Traficul unitar se calculează pe distanţă şi greutate (masa maximă autorizată a aeronavei la decolare). Din cauza conflictului din Crimeea distanţele s-au micşorat şi atunci s-a creat o situaţie paradoxală: responsabilitate şi muncă mai multă şi venituri aproximativ aceleaşi (creştere de circa 1%)”, au explicat reprezentanţii ROMATSA pentru gândul.

România a înregistrat însă creşteri semnificative şi în luna precedentă, când numărul de aeronave care au tranzitat Ucraina a scăzut, în medie, cu 231 pe zi, o reducere de circa 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reiese din datele Eurocontrol.

Conflictele ce au rezultat ca urmare a anexării Crimeei de către Rusia a dus la creşterea cu 21% a traficului aerian din spaţiul românesc, în timp ce în Bulgaria acesta a crescut cu 26 de procente, iar în Turcia cu 12%. Totodată, în iunie s-a înregistrat şi o scădere a traficului aerian din Republica Moldova, de circa 24 la sută faţă de iunie 2013, reiese din datele Eurocontrol, Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene.

În imaginea de mai jos se pot observa scăderile de trafic aerian din Ucraina, în luna iunie, comparată cu iunie 2013.

Cum arată traficul din spaţiul aerian românesc după accidentul din Ucraina

Traficul aerian din România a crescut cu circa 15% ca urmare a accidentului din Ucraina.

ROMATSA încasează o sumă de bani pentru fiecare avion care tranzitează spaţiul aerian al României şi care este supravegheat şi îndrumat de companie. Tariful perceput depinde de două variabile, respectiv distanţa dintre punctul de intrare şi punctul de ieşire şi greutatea aeronavei.

În mod normal, veniturile ar fi trebuit să crească, însă conflictul din Crimeea a făcut ca distanţele parcurse să fie mai mici şi să nu influenţeze astfel semnificativ profitul ROMATSA.

În medie, în lunile de vară România este tranzitată de 2.200-2.300 de aeronave în 24 de ore, faţă de 1.600-1.800 pe perioada iernii. O creştere de 15% a traficului aerian ar însemna o medie zilnica de circa 2.587 aeronave, cu 337 în plus faţă de media aşteptată din această perioadă.

După cum reiese şi din imaginea de mai jos, care reprezintă o captură a aeronavelor care tranzitau Europa luni, zona de est a Ucrainei este evitată de aproape toţi operatorii. După închiderea culoarului, numeroare aeronave au ales o rută ocolitoare, prin Rusia (partea din dreapta a imaginii), în timp ce altele au ales să tranziteze România.

Şi compania Malaysian Airlines a ales să direcţioneze o parte din trafic către România.

”49 de aeronave Malaysia Airlines au survolat spaţiul aerian al României în ultimele 5 zile, cu 45% mai multe faţă de perioada dinaintea catastrofei aviatice”, au precizat reprezentanţii ROMATSA pentru gândul.

Captură flightradar24.com, 21 iulie, ora 18

Captură flightradar24.com, 22 iulie, ora 12:30

Cât câştigă şi cum lucrează un controlor de trafic aerian

ROMATSA a precizat într-un comunicat transmis după accidentul din Ucraina că este pregătită să facă faţă creşterii de 15% a traficului aerian prin personalul calificat şi antrenat pentru astfel de situaţii.

La ROMATSA lucrează în jur de 1.550 de salariaţi. Dintre ei, 584 ocupă posturi de controlori de trafic aerian, potrivit raportului întocmit de Corpul de control al premierului la începutul acestui an.

Pentru anul curent, compania a bugetat cheltuieli cu salariile de 358 de milioane de lei. Prin urmare, salariul mediu brut al unui angajat este de circa 19.164 de lei, iar netul de circa 14.119 lei, adică 3.100 de euro, la un curs de 4,45 lei/euro.

Controlorii de trafic aerian beneficiază, prin contractele colective de muncă, pe lângă salariul de bază de prime de fidelitate, de vacanţă, de Paşti şi de Crăciun. Ei îşi pot totodată deconta costului prestaţiilor turistice de din perioada concediilor de odihnă, o călătorie pe cursele aeriene internaţionale şi 12 călătorii pe cursele aeriene interne. Mai mult, ei se bucură de ajutoare acordate cu ocazia primei căsătorii, a naşterii/adopţiei unui copil, precum şi de sporuri de vechime. La pensionare ei primescf 60 de salarii de bază.

În ceea ce priveşte productivitatea personalului ROMATSA, din bugetul aprobat pentru 2014 reiese că fiecare angajat aduce companiei venituri de peste jumătate de milion de lei anual.

Programul de lucru al controlorilor de trafic aerian este diferit faţă de celui al unui angajat obişnuit din economie. Astfel, el va lucra timp de o oră şi jumătate, două, după care va lua o pauză de alte două ore. Când se reîntoarce la post, controlorul de trafic aerian va relua munca dintr-o poziţie secundară, de ”back-up”, respectiv îl va supraveghea pe un alt coleg pentru a se asigura că lucrurile merg bine, iar de-abia apoi va relua munca.

Cum va evolua traficul din spaţiul aerian românesc

Potrivit Eurocontrol, anul acesta, spaţiul aerian al României va fi tranzitat de circa 535.000 de aeronave. Anul viitor, numărul acestora ar urma să ajungă la 559.000, iar până în 2020 să depăşească 685.000 de avioane.

Practic, anul este aşteptată o creştere de 4,2% a traficului aerian.

De aceste evoluţii depind şi veniturile ROMATSA. Din raportul de activitate pe anul trecut reiese că aproape 94% din veniturile din exploatare ale companiei, respectiv 691,8 milioane de lei, au fost încasate de la operatorii străini.

Traficul exprimat în număr de zboruri a înregistrat o creştere de 5,07% faţă de anul anterior.

În ceea ce priveşte traficul aerian terminal, s-a înregistrat o scădere a numărului de zboruri facturate faţă de 2012, cu 5,75%, datorită reducerii accentuate a zborurilor la majoritatea aeroporturilor din ţară.
 

Citește și: