Gandul.info
Anca Olteanu
736 vizualizări 2 nov 2017

Romgaz şi-a îndeplinit obligaţia de stocare de gaze conform ordinului ANRE, depăşind cantitatea la care era obligată să stocheze. La ora actuală, Romgaz are înmagazinate 633,83 milioane de metri cubi. Compania avea obligaţia să înmagazineze peste 300 milioane metri cubi. Capacitatea totală de stoc este de 1,93 miliarde de metri cubi, depăşind stocul minim obligatoriu care era de 1,78 miliarde de metri cubi, pentru toţi operatorii din piaţă, se arată în comunicat.

În total, incluzând depozitul Depomureş, la ora actuala România are înmagazinată o cantitate de gaze de 2,18 miliarde metri cubi, precizează Romgaz.

Compania Romgaz, producător şi furnizor de gaze naturale din România, este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Din 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Citește și: