Silviu Bănilă
68 vizualizări 19 nov 2014

Administratorul financiar Irving Picard a anunţat că a ajuns la o înţelegere pentru recuperarea a 95 milioane dolari de la Senator Fund SPC, un fond din Insulele Cayman, care a avut afaceri importante cu Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.

Picard a mai precizat că un judecător a aprobat o despăgubire separată de cel puţin 50,5 milioane dolari, care va fi plătită de mai multe entităţi implicate în dosarul Madoff, printre care se numără şi dezvoltatorul imobiliar Edward Blumenfeld din Long Island, New York.

Acest acord a fost anunţat în data de 17 octombrie 2014 şi ar putea valora circa 62,1 milioane dolari, potrivit documentelor prezentate în instanţă. Madoff, în vârstă de 76 de ani, a pledat vinovat într-un dosar de fraudă şi a primit o pedepsă cu închisoarea de 150 de ani.

Despăgubirile de marţi se adaugă la cele deja existente, de 496,8 milioane dolari, anunţate luni, care vor fi achitate de fondurile din Insulele Cayman, Herald şi Primeo. Picard a recuperat circa 60% din prejudiciul de 17,5 miliarde dolari generat de schema Ponzi a lui Madoff, dezvăluită în decembrie 2008. Până acum, la păgubiţi au ajuns şase miliarde de dolari. Fostul preşedinte al SEC (US Securities and Exchange Commission), Richard Breeden, gestionează un fond separat de 4,05 miliarde dolari, din care vor fi despăgubiţi clienţii care au pierdut bani din cauza lui Madoff. 

Citește și: