Ionuţ MORARIU
225 vizualizări 3 feb 2011

Circa şase milioane de turişti au ales, în 2010, să viziteze România. Numărul lor este cu peste un milion mai mic decât cel consemnat în 2008, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Şi perioadele petrecute în unităţile de cazare româneşti sunt mai scurte decât în anii precedenţi. Dacă în 2008, datele oficiale arătau că numărul înnoptărilor era de 20,7 milioane, acestea s-au redus de-a lungul anului trecut până la nivelul de 15,9 milioane.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), vede însă şi o parte pozitivă a acestei realităţi. "Din datele furnizate de INS rezultă că eforturile noastre de promovare pe plan internaţional încep să dea roade. Astfel, în 2010, comparativ cu 2009, se înregistrează o creştere a numărului de turişti străini de 5,6%, respectiv o creştere a numărului de înnoptări ale turiştilor străini de 3,7%. Pe de altă parte, ca efect al crizei economice, unii români au renunţat la vacanţe în 2010", a declarat pentru gândul Elena Udrea, ministrul MDRT.

Vacanţe tot mai scurte, soluţia de criză a românilor

În categoria "unii români", aşa cum îi numeşte ministrul Udrea, intră circa 100.000 de persoane potrivit Statisticii, care au tăiat concediul de pe listă în 2010. Cei care au reuşit însă să viziteze muntele sau litoralul anul trecut au redus semnificativ timpul petrecut în unităţile de cazare autohtone. "În ceea ce priveşte media sejurului, s-a constatat o scădere de la 6-7 nopţi, aşa cum era în anii trecuţi, la 5 nopţi. Explicaţia este dată de criza economică şi de măsurile de austeritate adoptate de Guvern, ceea ce a dus la reducerea bugetelor de vacanţă ale turiştilor români", a explicat pentru gândul Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Consultanţii din domeniu privesc însă cu încredere viitorul afacerilor din industria ospitalităţii în 2011. "Anul acesta vom asista, gradual, la o creştere a circulaţiei turistice, pe componenta de vacanţă. În plus, şi brandul de ţară începe să lucreze. Dacă am fi făcut exerciţiul acesta încă din urmă cu 15 ani, altfel am fi stat de vorbă, cel puţin în raport cu Bulgaria", spune pentru gândul Paul Mărăşoiu, preşedintele companiei de consultanţă Peacock Hotels. El adaugă şi că una dintre problemele grave ale industriei de profil este evaziunea. "O ipoteză credibilă este aceea că aproximativ 50% din veniturile realizate în turismul autohton nu sunt fiscalizate", atenţionează reprezentantul companiei de consultanţă.

Turiştii străini, nemulţumiţi de hotelurile româneşti

Dincolo de cifrele seci, realitatea turismului românesc este reflectată şi de discuţiile turiştilor care au vizitat România şi care punctează pe diferite forumuri online neajunsurile spaţiilor de cazare locale. Cel mai adesea ei reclamă serviciile de slabă calitate şi preţurile mari. O britanică îi avertizează pe cei care vor să viziteze România şi povesteşte experienţa sa într-un hotel de cinci stele. "Nu pot să neg că este un hotel frumos şi bine decorat. L-am ales pentru că avea şi piscină, care era decentă, dar... Trebuie să plăteşti în plus. Şi pentru micul dejun am plătit 90 de lei în plus. Şi internetul se plătea în plus. Cât priveşte parcarea... Da, plăteşti în plus (...) Când m-am decis să plec, au încercat să-mi impună şi o taxă de 500 de lei pentru că părăsesc hotelul mai devreme", îşi aminteşte femeia.

"Din datele furnizate de INS rezultă că eforturile noastre de promovare pe plan internaţional încep să dea roade. (...) Pe de altă parte, ca efect al crizei economice, unii români au renunţat la vacanţe în 2010", Elena Udrea, ministrul MDRT.

Citește și: