Astfel, Putin a încasat anul trecut echivalentul a 135.000 de dolari în ruble drept salariu pentru funcţia de şef de stat, deţine două apartamente, un garaj şi patru autovehicule, potrivit ProMotor.

Putin are un apartament şi un garaj în Sankt Petersburg, un apartament în Moscova, iar parcul auto propriu este compus din patru modele, care împreună valorează cel mult de 40.000 de dolari.

Este vorba de două Volga GAZ M21 de colecţie, care valorează în jur de 14-16.000 de dolari fiecare, o Lada Niva (preţ de pornire 6.800 de dolari) şi o autorulotă tip cort, care valorează undeva la 900 de dolari.

GAZ M21 Volga

Foto: Wikipedia.org

GAZ M21 Volga a fost un model produs în Uniunea Sovietică de GAZ între 1956 şi 1970. Modelele Volga au fost primele maşini construite de GAZ şi aveau gardă la sol ridicată, suspensie tare, motoare puternice şi un tratament anticoroziv nemaiîntâlnit în anii '50.

Modelele Volga erau moderne la vremea lor şi puteau concura cu modelele americane, având dotări considerate de lux în anii '50, precum scaune reglabile, brichetă, sistem de încălzire, sistem de spălare a parbrizului şi radio.

Primele versiuni Volga erau echipate cu motoare în patru cilindri, în linie, de 2,4 litri, însă ultima variantă venea cu un V8 de 5,5 litri. Iniţial, Volga era oferită cu o transmisie automată în 3 trepte, însă ulterior a devenit disponibilă şi o cutie manuală cu trei rapoarte.

În 1959, Volga M-21 a devenit cea mai mare şi mai luxoasă maşină vândută oficial cetăţenilor din Uniunea Sovietică. Deşi preţul său era ridicat, peste posibilităţile multora, au fost produse aproape 640.000 de unităţi.

Citeşte continuarea...

Citește și: