Departamentul Economic
2303 vizualizări 2 oct 2018

Lansată în 2009, linia aeriană a început o campanie agresivă de marketing, fiind prima care a anunţat, în 2017, că va lansa zboruri transatlantice la preţuri mai mici de 100 de dolari.

Pe site-urile de recrutare din România, Primera Air anunţa că organizează interviuri de angajare în iulie 2018 şi promitea candidaţilor contracte pe un an.

Într-un mesaj intern care a ajuns marţi în spaţiul public, Anders Ludvigsson, directorul de operaţiuni al Primera Air, a anunţat planurile companiei de a intra în faliment în data de 2 octombrie.

Acesta sugerează că operatorul aerian va înceta imediat operaţiunile - forţând pasagerii să îşi găsească alte curse, iar piloţii care s-au mutat din ţările de reşedinţă vor fi ajutaţi să se întoarcă acasă.

Primera a confirmat pentru Business Insider planurile de intrare în faliment. În ultimele luni, compania s-a confruntat cu o serie de probleme, pe care nu le-a putut gestiona în acelaşi timp cu noile programe implementate.

Primele rute transatlantice ale companiei Primera Air, între aeroportul Stansted din Londra şi oraşe precum New York, Boston, Washington şi Toronto au început în această primăvară, în contextul în care linia aeriană a intrat în luptă cu operatorii low-cost trans-altantici cu experienţă pe piaţă.

Citeşte continuarea pe zf.ro

 

Citește și: