Corina VÂRLAN
43533 vizualizări 22 aug 2014

Salariul unui şef de raion care lucrează pentru magazinul de bricolaj Leroy Merlin, parte a grupului francez Adeo - unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de profil la nivel mondial, este de 1.500 de lei pe lună, în timp ce o casieră primeşte un salariu de 700 de lei, la care se adaugă bonuri de masă, potrivit informaţiilor gândul obţinute din piaţa de retail.

Un consilier al singurului magazin Leroy Merlin din Româniia, aflat în Bucureşti, câştigă cu cel mult 100 de lei în plus faţă de o casieră. Salariul obţinut de un astfel de angajat este de 770 - 800 de lei, plus bonuri de masă.

FOTO: Cristina Nichitus/Mediafax Foto

În ultima perioadă, reprezentanţii retailerului de bricolaj au făcut demersurile necesare pentru preluarea magazinelor austriecilor de la BauMax, care are în portofoliu 15 magazine în Capitală şi în Bacău, Braşov, Cluj, Craiova, Târgu Mureş, Sibiu, Suceava, Ploieşti, Iaşi, Piteşti, Timişoara şi Constanţa.

Francezii de la Adeo, grup din care face parte şi Leroy Merlin, au depus joi dosarul de achiziţie al reţelei austriece la Consiliul Concurenţei pentru finalizarea preluării magazinelor. Cei de la Leroy Merlin ar putea să înregistreze astfel pe viitor vânzări de aproape 150 de milioane de euro, respectiv ar putea avea o cotă de piaţă de 10% din totalul vânzărilor magazinelor de profil din ţara noastră estimate la circa 1,5 miliarde de euro pe an, potrivit Ziarul Financiar.

FOTO: Tudor Popa/Mediafax Foto

Potrivit informaţiilor din piaţa de retail, salariul unui şef de raion este la Baumax tot de 1.500 de lei net, iar cel al unui lucrător comercial este de 850 de lei.

Citește și: